Az Aradi Kamaraszínház a III. DráMa Fesztiválon

Az Aradi Kamaraszínház a III. DráMa Fesztiválon

Pozsgai Zsolt Liselotte és a május című darabjával vesz részt az Aradi Kamaraszínház az október 11–15. közötti kortárs DráMA Fesztiválon, amelyet immár harmadik alkalommal szervez meg a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

A rendezvényen – amelyre eddig minden alkalommal meghívást kapott az Aradi Kamaraszínház – a közönség román és magyar darabokat láthat, szakmai beszélgetéseken, illetve kísérőprogramokon vehet részt.

A Tomcsa Sándor Színházzal koprodukcióban készült Liselotte és a május című előadásnak a szakmai, zártkörű bemutatója augusztus 17-én volt Aradon, a tegnap kezdődött III. DráMa Fesztiválon ma 17 órától játsszák. Az előadás női címszereplőjét a Kolozsvári Állami Magyar Színház művésze, Varga Csilla alakítja, a férfi szerepeket Kulcsár-Székely Attila, az Aradi Kamaraszínház és a Tomcsa Sándor Színház művésze játssza, a darab rendezője Tapasztó Ernő.

Az aradi közönség a produkciót először a november 8–15. között Aradon megrendezésre kerülő V. Interetnikai Színházi Fesztiválon láthatja. Az előadás létrejöttét a magyarországi Nemzeti Erőforrás Minisztériuma a Katona József Produkciós Pályázat keretén belül támogatta.