Liselotte şi luna mai

Liselotte şi luna mai, Pozsgai Zsolt

Coproducţie Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház şi Teatrul Tomcsa Sándor Odorheiu SecuiescDecor/costume: Dinulescu-Tapasztó
Regia tehnică: Cornel Dume/Horea Hădean
Sunet: Dorel Parfeni
Lumini: Cornel Dume
Asistent regie: Fekete Réka

Regia: Ernő Tapasztó

Premiera: Arad, 6 martie 2011O femeie – şapte întâlniri. Şapte încercări disperate de a avea o relaţie. După 12 ani petrecuţi lângă o femeie paralitică, Liselotte îşi dă seama: trăieşte ultima şansă în care îşi mai poate reface viaţa.

Cine o va salva din situaţia ei disperată? Poate că fostul coleg de şcoală sau cel care se prezintă pentru anunţul matrimonial, sau instalatorul, sau poetul, sau un homeless sau oricine altcineva. Dacă acest cineva supravieţuieşte întâlnirii cu Liselotte. După un şir de eşescuri Liselotte începe să creadă că este chiar Văduva Neagră, cea care îşi devoră partenerul. Între timp, da, putem să şi râdem, dar nu prea mult. Doar până ne recunoaştem pe noi înşine în aceste situaţii. O piesă feminină, care abordează feminitatea cu multă dragoste şi înţelegere.

Liselotte şi luna mai, un spectacol pasionant în fiecare moment al lui prin tragediile individuale, morţi, suferinţe, este mai mult decât o simplă experienţă teatrală, devenind un prilej de introspecţie.

Producţia a fost finanţată de către Ministerul Resurselor Naţionale al Ungariei prin proiectul de producţie Katona Jozsef.