Aradi Kamaraszínház la 10 ani de activitate

Aradi Kamaraszínház (Teatrul de Cameră Arad), la 10 ani de activitate, vă invită la o ministagiune aniversară

Născută după mai multe încercări eşuate de a reânființa la Arad teatrul profesionist maghiar – desfiinţat în 1947 prin mutarea teatrului arădean în limbă maghiară la Timișoara -, acum zece ani a debutat prima stagiune  în urma eforturilor lui Ernő Tapasztó, un adevărat oneman-show el în persoană.

Ajutat de câțiva prieteni apropiați (Réka Fekete, Lajos Nótáros), nu în ultimul rând de soţia Gabriella Gujdár, prin eforturile lui Ernő, aşa cum îl ştie toată lumea, Kamaraszínház a devenit foarte repede un nume de referinţă între teatrele tinere, atât în România cât şi în Ungaria.

Pe lângă spectacolele invitate, “trupa” lui Tapasztó a produs în fiecare an câteva spectacole care au creat impresie peste tot unde au ajuns, colecția de premii și distincții - peste cincizeci în zece ani – dovedind nivelul și profesionalismul montărilor teatrului care îşi ţine spectacolele din Arad în sala Teatrului de Marionete de pe strada Episcopiei.

  

Repertoriul producțiilor proprii recurge foarte des la texte din dramaturgia românească contemporană, afirmație adevarată și pentru cele trei spectacole prezentate cu ocazia acestei ministagiuni aniversare: Decalogul după Hess, cu vedeta masculină a trupei Harsányi Attila, după un text de Alina Nelega, tot el în Sex, drugs, gods & rock’ n’ roll după textile lui Eric Bogosian și José Saramago, respectiv Tündéri (Zelda was not from here), un musical minimalist suprarealist pe baza textului scris de Theo Herghelegiu.

Decalogul după Hess se va juca duminică, 5 noiembrie de la ora 19.00 la Marionete, a doua zi, luni, de la 17.00 tot la Marionete cel de-al doilea spectacol cu Harsányi, Sex, drugs, gods & rock’ n’ roll, urmând ca de la 20.00 în Sala Studio al Teatrului Clasic să se joace Tünderi într-o distribuţie în care îi veți putea vedea pe Éder Enikő, Harsányi Attila şi Tege Antal, pe o muzică compusă de Borsos Pál si Éder Enikő.

Toate spectacolele sunt subtitrate în românește – un obicei la care Kamarszínház ţine foarte mult – asigurând înțelegerea pentru toți care vor să sărbătorească împreună cu trupa. Intrarea este liberă.

     

Aradi Kamaraszínház vă învită să petreceți două după-amieze cu un teatru mai puţin obişnuit care se defineşte în cadrele suprarealismului minimalist, să îi onorați cu prezenţa Dumneavoastră la această minimală, dar cu atât mai reală aniversare culturală arădeană!