Concert Duo Montanaro

Duo Montanaro – o aventură muzicală deosebită în organizarea Companiei Aradi Kamaraszínház


Miercuri, 14 iunie, orele 18 și 20, pe scena Teatrului de Marionete Arad, Compania de Teatru Aradi Kamaraszínház oferă o delicatesă muzicală arădenilor. Duo Montanaro, Miquèu și Baltazar, sunt doi interpreți care în prelucrările şi compoziţiile lor, combină muzica mediteraneană cu cea orientală.

Miquèu Montanaro vine din spațiul cultural occitan din sudul Franței, este o personalitate a muzicii de inspitraţie etno, care nu are limite privind genurile muzicale europene. Colindă lumea concertând de peste 25 de ani, fiind un instrumentist universal pe mai toate instrumentele muzicale, cu preferinţe de percuţie, fluier, acordion, dar este un virtos saxofonist care a renunţat la acest instrument odată cu descoperirea nuanţelor muzicale deosebite izvorâte din folclor.

Duo Montanaro: Miquèu și Baltazar, tată și fiu, cântă împreună încă din copilăria lui Baltazar. Prin muzică se descoperă pe sine și intră în contact cu lumea înconjurătoare. Muzica lor este o lume deosebită a fluierilor mediteraneeni, a vioarei, a muzicii populare din Provance, a jazzului, a muzicii contemporane, al hip-hop-ului, a improvizațiilor și a muzicii clasice, inspirat și din muzica populară occitană și maghiară, familia Montanaro având legături strânse și cu Ungaria. 

Concertele vor avea loc în 14 iunie, la Teatrul de Marionete Arad, de la orele 18 și 20. 

Bilete (10 și 15 lei) se pot achiziționa la locul de desfășurare al evenimentului sau online pe www.biletmaster.ro