Harsányi Attila, cel mai bun actor

Harsányi Attila, cel mai bun actor cu spectacolul Sex, drugs, gods & rock’n’roll al Companiei Aradi Kamaraszinhaz, prezentat la festivalul internaţional de la Piteşti

PITEŞTI. La trei ani după ce a fost distins cu Premiul pentru cel mai bun actor pentru rolul lui Rudolf Hess din piesa „Decalogul după Hess”, actorul Companiei Aradi Kamaraszinhaz, Harsányi Attila, a „recidivat” la Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio „Interfest 2014” şi Festivalul de Teatru Balcanic. Harsányi Attila a primit, din nou, Premiul pentru cel mai bun actor, de data aceasta pentru rolul din spectacolul Sex, drugs, gods & rock’n’roll, în regia lui Tapaszto Erno. Cea de a XVII-a ediţie a Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi ediția a V-a a Festivalului de Teatru Balcanic s-au desfăşurat, în perioada 14-19 noiembrie, la Teatrul „Al. Davila” din Piteşti.

 

Au participat trupe din cinci ţări: România, Bulgaria (Vraţa), Serbia (Vârşeţ şi Kragujevac), Kosovo şi Albania. Juriul festivalului internaţional a fost format din regizorul suedez de origine română Zoltan Schapira, regizorul Dragan Jakovljevic din Serbia, regizorul Emil Boroghină, actriţa Coca Bloos şi Marinela Ţepuş, director al Teatrului „Nottara” din București.

„Repetiţie”

În vara acestui an, când a avut loc şi premiera spectacolului Sex, drugs, gods & rock’n’roll, Harsanyi Attila a obţinut premiul pentru Cel Mai Bun Actor – thealter best of subiectiv. S-a întâmplat la Festivalul Internaţional Thealter din Szeged.