A Hair című musicallel indul az évad

Írva : 2016 március 16

A Hair című musicallel indul az Aradi Kamaraszínház 
2016-os évada

Március 23-án és 24-én 19 órától a nagyszínházban minden idők talán legismertebb és legkultikusabb musicaljével , a Hair-rel indul az Aradi Kamaraszínház 2016-os évada. Egy korszak, egy  életérzés, egy generáció kiáltványa a temesvári Csiky Gergely Álllami Magyar Színház előadásában. Galt MacDermot – James Rado – Gerome Ragni Hair című musicaljének temesvári változatát Puskás Zoltán rendező jegyzi.
A szinte mindenki által Milos Forman világhírű filmjéből ismert történet eredeti, Broadway változata elevenedik meg a temesvári társulat előadásában. A 60-as évek közepén született musical a hippi kultúra, a szexuális forradalom és egy új színpadi műfaj, a rock musical egyetemes jelképeként írta be magát a világ színháztörténetébe. A vietnámi háború elleni propaganda darabjaként is ismert alkotás, bár bizonyos értelmezések szerint tipikusan 20. századi amerikai történet, magjában és mondanivalójában nagyon is mainak és univerzálisnak tekinthető.
Ezt az egyetemességet igyekszik megragadni Puskás Zoltán rendezése is, oly módon, hogy miközben szigorúan betartja az eredeti darab diktálta rendezői és dramaturgiai lépéseket, szinte észrevétlenül szövi át ezeken a jelen társadalmi-, politikai problémáit, a személyes és kollektív történelem feldolgozásának lehetőségeit.
Főszerepben: Balázs Attila, Molnár Bence, Molnos András Csaba, Tar Mónika, Kiss Attila, Borbély B. Emília, Éder Enikő, Bandi András Zsolt, Szász Enikő, Kocsárdi Levente.
Március 23-án, 19 órakor az esti teljes bérletek és az esti nagyszínházi bérletek, valamint a meghívók érvényesek.
Március 24-én, 19 órakor a délutáni teljes bérletek, délutáni nagyszínházi bérletek és a diákbérletek érvényesek.
Jegyek a 0721/265-827-es számon vagy az akamara.ro@gmail.com e-mail címen foglalhatók!