A király beszéde

Írva : 2019 november 14

A kecskeméti Katona József Színház többszörösen díjazott előadása az Aradi Kamaraszínház műsorán

November 26-án, kedden, 19 órakor és november 27-én, szerdán, 17 órakor, a Kecskeméti Katona József Színház produkcióját, a Király beszéde című előadást láthatják az Aradi Kamaraszínház nézői a nagyszínházban.
Az előadás rangos színházi díjakat érdemelt ki: Kőszegi Ákos a legjobb férfi alakításért járó Arlecchino-díjat, Horesnyi Balázs díszlettervező pedig a Pantalone-díjat kapta meg a legjobb díszletért az idei Vidor Fesztiválon.  Zayzon Zsoltnak a legjobb férfi alakítás díját ítélték oda a szeptemberben nyolcadik alkalommal megrendezett Vidéki Színházak Fesztiválján.
George apja halála után VI. Györgyként készül az angol trónra lépni. Súlyos dadogása miatt azonban nem képes a nyilvános szereplésre. Lionel Louge liberális szellemiségű beszédterapeuta segítségével készül nagy beszédére, miközben Európát egy új szónok készül irányítása alá vonni, Adolf Hitler.
A két főszereplő, Zayzon Zsolt, (VI. György) és a Kőszegi Ákos által alakított Lionel Logue beszédterapeuta „olyan formát nyújt a színpadon, ami talán nem is csupán játék, hanem egyfajta átlényegülés – olyan mesteri arcmimikával és hanglejtéssel operál, ami a közönség szívét-lelkét vonja be a darabba”, írja az előadásról a kritika.
2010-ben, Tom Hooper rendezésében, Colin Firth főszereplésével látott napvilágot a négy Oscar-díjjal és egy Golden Globe-díjjal jutalmazott film, mely a színpadi mű alapjául szolgál.
A király beszédét Kőszegi Ákos, Zayzon Zsolt és Bognár Gyöngyvér főszereplésével a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila állította színpadra.
A november 26-i előadásra az esti bérletek érvényesek.
A november 27-i előadásra a délutáni bérletek valamint a diákbérletek érvényesek.
Jegyek 5 (diák), 15 (kedvezményes), illetve 20 lejes áron a nagyszínház pénztárában válthatók, illetve online: www.biletmaster.ro