A magyar operett sztárjai Aradon

Írva : 2021 június 23

Sissi, a magyar királyné – a Monarchia Operett előadása az Aradi Kamaraszínház műsorán

Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők, Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott darabja várja az operettrajongókat július 10-én, szombaton, 19.00 órakor az Aradi Kamaraszínház szervezésében az aradi nagyszínházban.

A történet gróf Andrássy Gyula, az Osztrák-Magyar Monarchia későbbi külügyminisztere és Erzsébet királyné (Sissi) beteljesületlen, történelmileg nem igazolt szerelméről szól. Erzsébet királyné, köztudomásúan szerette a magyarokat, s a nép is benne látta megmentőjét. Sissi Zsófia főhercegnővel való szembenállása és szabadság iránti vágya szimpatizált a magyarok érzéseivel, ugyanakkor az osztrák udvar rosszallását is magával hozta.

Az előadásban olyan neves színészek lépnek színpadra többek között, mint Denk Viktória, Oszvald Marika, Peller Károly, Szendy Szilvi vagy Árvai Dániel. Az operett rendezője Kerényi Miklós Gábor Kero, aki az Elisabeth című musicalt is rendezte 25 évvel ezelőtt.

A darabban többek között elhangzik két gyönyörűen megzenésített Petőfi vers, a Szeptember végén, a Szabadság, szerelem, és a megrendítő Szegény magyar nép című dal, Huszka közismert dalai közül pedig a Délibábos Hortobágyon, a Rózsám, viruló kis rózsám, de felcsendülnek még az Én mától kezdve csak terólad és a Csík-csicsóban című dalok is, valamint palotások és polkák is.

A darab átdolgozása során a három felvonásból egy feszesebb tempójú, de az eredetire hűen reflektáló, modern, két felvonásos operett született. Az előadás létrejöttét támogatta Gödöllő városa és az EMMI.

Közreműködik a Monarchia Operett zenekara és tánckara.

A Monarchia Operett (Kollár Péter Erik táncoskomikus – jelmeztervező vezetésével) több mint 10 éve alakult társulat, célja, a Hungarikumnak számító magyar és nemzetközi operett népszerűsítése. Magas szinten énekelő, táncoló szólisták, egyedi koreográfiák, látványos jelmezek, érzékekre ható színpadkép komoly zenekari hangzás jellemzi professzionális előadásait. Magyarországi fellépésein kívül számos nemzetközi turnén öregbítette az operett hírnevét, Amerikában, Izraelben, Németországban, Luxemburgban, Erdélyben, és Oroszországban.

Jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, illetve online a www.eventim.ro oldalon.

A jegyiroda nyitvatartása: kedd – 10-14 és 17-19, szerda, csütörtök, péntek – 10-16, szombat, vasárnap – 10-12 és 17-19 között. Hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744475147-es telefonszámon lehetséges.

Közreműködők:

Sissi (Erzsébet) – Denk Viktória
Gróf Andrássy Gyula – Árvai Dániel
Latkóczi Ida – Dezső Ágota
Neszmélyi Kálmán – Kádár Szabolcs
Waldeck grófnő – Oszvald Marika
Stefi, a lánya – Szendy Szilvi
Flórián – Kollár Péter Erik
Axamethy gróf, tábornok – Peller Károly
Latkóczi Ádám – Egri László

Díszlettervező: Rákay Tamás
Jelmeztervező: Kollár Péter Erik
Zenei vezető: Kéménczy Antal
Koreográfus: Szkáli Edina
Rendező: Kerényi Miklós Gábor – Kero®