Amadeus az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2022 november 29

December 4-én, vasárnap 19 órakor Peter Shaffer Amadeus című drámáját láthatják a nézők a Bábszínház épületében. A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház legújabb koprodukciója Tapasztó Ernő rendezésében került színre.

Peter Shaffer mára már klasszikussá vált darabja egy különös párviadal, konfliktus története, melyet két zeneszerző vív egymással: Antonio Salieri korának ünnepelt zenészeként öregen, elfeledve visszatekint életére és arra a személyre, aki rádöbbentette önnön középszerűségére, és akinek zsenialitását egyedül ő, Salieri ismerte fel. Salieri egyre elszántabb bosszúhadjárata Mozart ellen a darab témája, s annak a legendának a kialakulása, amely révén a középszerű zeneszerző mégis halhatatlan lett, vagyis hogy ő, Salieri ölte meg Wolfgang Amadeus Mozartot. Mozart és Salieri kapcsolatának ürügyén a zseni és a középszer gazdag drámai anyagot kínáló összeütközésének problematikája kerül feldolgozásra.

Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott.

Az előadásra jegyek 25 (teljes ár), 15 (nyugdíjas, egyetemista) és 7 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.    

Peter Shaffer: Amadeus

Szegedi Pinceszínház – Aradi Kamaraszínház

Szereposztás:

ANTONIO SALIERI – Balog József

WOLFGANG AMADEUS MOZART – Gulyás Hermann Sándor

CONSTANZE WEBER, MOZART FELESÉGE – Sebők Maja

VENTICELLO 1. – Kancsár Orsolya

VENTICELLO 2. – Büky Beáta

II.JÓZSEF, AUSZTRIA CSÁSZÁRA – Varga Bálint

JOHANN KILIAN VON STRACK GRÓF, CSÁSZÁRI KAMARÁS – Gyuriska János

FRANZ ORSINI-ROSENBERG GRÓF, A CSÁSZÁRI OPERA FŐINTENDÁNSA – Beszterczey Attila

Díszlettervező: Szvatek Péter

Jelmeztervező: Papp Janó

Rendező: Tapasztó Ernő