Arad a Kvartettel indul Kisvárdára

Írva : 2012 június 22

Arad a Kvartettel indul Kisvárdára

Június 22-én megkezdődött a Magyar Színházak XXIII. Kisvárdai Fesztiválja. Az Aradi Kamaraszínház június 25-én éjfélkor a Kvartett című többszörösen díjazott előadással érkezik majd a megmérettetésre.  A romániai, ukrajnai, szerbiai és szlovákiai színházak műsorából az idén Bicskei István válogatta a bemutatandó produkciókat.

„A két fiatal színész olyan elemi erővel adta önmagát szerepeihez, hogy díszlet, zene és minden egyéb más csupán lehántható rétege volt az előadásnak. A néző csak a két ember személyes viszonyára, szenvedélyére fókuszált, csak maga az ember érinthette meg”, írja az előadásról Petró János a szegedi Thealter Fesztiválon való szereplést követően.

A szegedi MASZK Egyesülettel koprodukcióban készült Kvartett című előadás már bizonyított fesztiválokon, hiszen 2011-ben Éder Enikő a gyergyószentmiklósi  IX. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon megnyerte  Merteuil szerepének megformálásáért a legjobb női alakítás díját, az előadás pedig a pitesti Nemzetközi „Davila-Interfest” Stúdiószínházi Fesztiválon a zsűri Interkulturális párbeszéd díját érdemelte ki. A nemrég zárult nagybányai Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon, két jelölés mellett, Éder Enikő ismét kiérdemelte a legjobb női főszereplőnek járó díjat.