Aradi ősbemutató a tizenhárom vértanú emlékére

Írva : 2015 február 12

Aradi ősbemutató a tizenhárom vértanú emlékére

Pénteken, február 20-án 19 órától és szombaton, február 21-én 17 órától  a nagyszínházban egy minden szempontból rendhagyó bemutatót láthat az aradi közönség. Az Aradi Kamaraszínház, a békéscsabai Tabán Táncegyüttes és a szabadkai Juhász Zenekar koprodukciójában az Aradon kivégzett tábornokok emlékére állították színpadra a 13 című, élő zenével kísért táncjátékot, amelynek premierje igazi élményt ígér, úgy a tánc, mint a zene és a látvány terén. A tizenhárom vértanú sorsa mozdulatokba, ritmusokba koncentrálódik, gesztusokban csapódik ki. Az aradi tizenhárom témáját ilyen eszközökkel eddig még egyetlen társulat sem dolgozta fel, a három ország (Románia, Szerbia és Magyarország) közreműködésével létrejött koprodukció ebben a tekintetben ősbemutatónak számít.

         

Az előadást február hetedikén két alkalommal láthatta a békéscsabai közönség, mindkét előadás hatalmas sikert aratott. Az Arad-Békéscsaba-Szabadka produkció már számos meghívást kapott úgy Romániában, mint Magyarországon. 

        

Az előadás koreográfusa Farkas Tamás, Örökös Aranysarkantyús táncos, a Népművészet Ifjú Mestere, rendezője Farkas Tamás és Tapasztó Ernő. Haynau szerepében Móricz Bencét láthatja a közönség, a Nőt Gál Nóra játssza. 
Az Aradi Kamaraszínház felhívja a nézők figyelmét, hogy az előadásra a 2014-es évad bérletei érvényesek!
13
Táncjáték
– ősbemutató – 
Koreográfus: Farkas Tamás
Rendezte: Farkas Tamás – Tapasztó Ernő
Pénteken, február 20-án 19 órától (felnőtt nagyszínházi, felnőtt teljes bérletek és meghívók)  a nagyszínházban
és 
Szombaton, február 21-én 17 órától (kedvezményes nagyszínházi, kedvezményes teljes és diákbérletek) a nagyszínházban
Jegyek egy órával előadások előtt a nagyszínházban válthatók, jegyrendelés a 0721-265-827-es telefonszámon