Aradi ősbemutató Szegeden

Írva : 2014 július 19

Az Aradi Kamaraszínház harmadik ősbemutatója a szegedi Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon

Az Aradi Kamaraszínház júliusban két külföldi fellépés alkalmával mutatta be produkcióit: előbb Spanyolországban, majd a 24. alkalommal Szegeden megrendezésre kerülő Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon.
Az Oroszok című Viszockij-est ismét Spanyolországban vendégszerepelt, ezúttal a Torrevieja melletti Los Balcones-ban rendezett Musical Theater Day meghívásának eleget téve. Harsányi Attila és Vihula Mihajlo estjét a Bakelit Multi Art Center szervezésében július 15-én este láthatta a spanyolországi közönség.

Immár hagyománnyá vált az Aradi Kamaraszínház szereplése Magyarország egyik legrangosabb, európai viszonylatban is jegyzett összművészeti eseményén, a szegedi THEALTER fesztiválon. Az Aradi Kamaraszínház 2008 óta minden évben meghívást kapott a Balog József által életre hívott és igazgatott fesztiválra. 

Az idei előadás immár a harmadik premier, amelyet a szegedi szabadszínházak szemléjén mutatott be az aradi magyar nyelvű színház,. A kiváló minősítésű művészeti fesztivál július 18-26. között várja Szegeden a színházkedvelőket.
Az Aradi Kamaraszínház, a MASZK Egyesület és a Bakelit Multi Art Center új bemutatóját Sex, drugs, gods & rock ‘n’roll címmel magyar nyelvű ősbemutatóként, a fesztivál első napján láthatták a nézők, július 18-án, 22 órakor a Régi Zsinagógában. 
Eric Bogosian darabját Fekete Réka fordította, főszerepben Harsányi Attilát láthatja a közönség, az előadás rendezője Tapasztó Ernő. A produkció dramaturgiai műhelymunka eredménye, Eric Bogosian és José Saramago szövegeinek adaptálása Fekete Réka, Harsányi Attila és Tapasztó Ernő munkája. Az előadás zenéjét Borsos Pál és Éder Enikő szerezte.
Az aradi közönség az őszi évadban láthatja az előadást.