Aradon a Parasztopera

Írva : 2013 április 3

Aradon a Parasztopera – rendhagyó darab, rendhagyó előadás

Az Aradi Kamaraszínház tavaszi évadának következő előadása szerdán, április 10-én Pintér Béla és Darvas Benedek Parasztopera című műve lesz az aradi nagyszínházban, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház nagysikerű előadásában, Szikszai Rémusz rendezésében.

„A Parasztoperában egy balladisztikus történetet dolgoztunk fel opera formában. Zenéjének alapja az erdélyi magyar népdalok, a barokk és a rock bizarr, mégis homogén elegye. A történet talán sokak számára ismerős lesz”, vallja Pintér Béla, a szerző.

„Falusi hétköznapok, modernkedő közhelyek, erős vonású karikatúrák képei követik egymást, a poentírozást ügyes szerkezetek, pontosan érkező szállítóeszközök is segítik. A színészi pontosság azonban a legfontosabb. A lényegre törő jellemvázlatok. Balázs Attila az önkritikusan meghunyászkodó apát, Éder Enikő a megkeseredett, kiábrándult, de egykor buja vágyakkal teli asszonyt, Molnos András Csaba a cowboyként hazatért fiút meggyőzően adja. Asztalos Géza maximálisan kiaknázza a részeges állomásfőnök ziccerszerepét, lehengerlően ocsmány, elpusztíthatatlan emberi roncs. Tasnádi-Sáhy Noémi elragadóan butuska, gyermeteg boldogságából szinte kizökkenthetetlen menyasszonyt, Tokai Andrea pedig különlegesen karakteres, szemre zordan férfias, a családot mégis igazi asszonyként összefogó-vezérlő anyát alakít”, jellemzi a kritika az alakításokat.

Várunk minden kedves nézőt április 10-én, 19 órakor a nagyszínházban! Az előadásra érvényes minden kamaraszínházi bérlet és meghívó.

Jegyek korlátozott számban telefonon (0755045200) és email-en keresztül (akamara.ro@gmail.com) rendelhetők, valamint előadás előtt egy órával a színházban kaphatók.