Aradon a Prah

Írva : 2011 március 27

A temesvári magyar társulat keseru vígjátéka

A temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház március 29-én, kedden 17 és 20 órától az Aradi Kamaraszínházban adja elo Spiró György Prah címu kétszemélyes darabját.

A tavaly októberben bemutatott keseru vígjáték két szereploje, a Férfi és a No, azaz Dukász Péter és Szász Eniko átlagon aluli életszínvonalon tengodik, majd hirtelen hatalmas szerencse éri oket: megnyerik a lottófonyereményt. „Hogyan viszonyulnak ok ehhez a dologhoz, milyen emberi változást jelent ez bennük? E viselkedési formákat kutatjuk mi. Az emberben, ha egy váratlan fordulat következik be az életében, megjelenik a félelem, szinte leltárt készít, feltérképezi a vele történt dolgokat. Hosei lebontják ízig-vérig az együtt töltött idot és az egy nagy titok, hogy ok hogyan birkóznak majd meg ezzel, vagy inkább saját magukkal – ennek a történetét fogja látni a közönség.” – vallja a darab rendezoje.
Mindkét eloadásra jegyek a helyszínen, egy órával az eloadás elott kaphatók. Felhívjuk az Aradi Kamaraszínház bérleteseinek figyelmét, hogy a 17 órától kezdodo produkciót a diákbérleteseknek ajánljuk, 20 órától pedig a Kamarabérletes nézoinket várjuk szeretettel.