Az Aradi Kamaraszínház 2011-2012-es évada

Írva : 2012 január 6

 Az Aradi Kamaraszínház 2011-2012-es évada

www.erdely.ma

A romániai magyar színjátszás egyik legfiatalabb intézménye az Aradi Kamaraszínház. A befogadó és önálló előadásokat készítő színházként egyaránt működő „kamara” közel 60 éve tátongó űrt töltött be négy évvel ezelőtti megalakulásával: 1948-ban szüntették meg a hivatásos aradi magyar színtársulatot, és 59 évig csak vendégelőadásokat láthatott a nagyérdemű. Az aradi magyarok azonban nem feledkeztek meg tisztelni Tália papjait, s az önkormányzati támogatásból és pályázati pénzekből fenntartott kamaraszínház előadásai rendszerint telt ház előtt zajlanak.

A színház és a színházat szeretők szerencsés egymásra találása ez a sikertörténet, amit számos jó előadás és fesztiválmeghívás, díj, szakmai elismerés jelez.

 

A szeptember végén kezdődő új évadra minden igényt kielégítően igyekeztek összeállítani a műsortervet – mondta Tapasztó Ernő művészeti vezető.

Pataky Lehel Zsolt beszélgetése Tapasztó Ernő művészeti vezetővel és Éder Enikő színművésznővel, amely a Kossuth Rádió Határok nélkül című műsorában hangzott el: ITT