Az Aradi Kamaraszínház az első Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztiválon

Írva : 2012 március 2

Az Aradi Kamaraszínház az első Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztiválon

Március 2. és 4. között rendezik meg a dél-szlovákiai Tornagörgőn az első Torna-völgyi Kamaraszínházi Fesztivált.

A mustra megnyitóját pénteken a helyi művelődési házban tartják, majd a református templomban Huzella Péter ad koncertet. Az első előadás az Aradi Kamaraszínház Alina Nelega – Rudolf Hess tízparancsolata című darabja lesz.


 
Pénteken vetítésre is várják az érdeklődőket, akik Vereb Vean András Szoborfák című dokumentumfilmjét láthatják, a napot pedig a Blue Sky Band zenekar zárja majd.
 
Március 3-án, szombaton Fabók Mancsi Bábszínháza A halhatatlanság országa című előadását mutatja be. A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Urbán András rendezésében Béres Márta One Girl Showját viszi el a szlovákiai magyar településre. József Attila Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben című művét pedig Jordán Tamás előadásában láthatja a helyi művelődési házban a közönség.
 
Vasárnap fesztiválon kívüli programként musical- és operettgálát tartanak a közeli Tornán. A fesztivál központi gondolata: “A színház hozzád megy”. A rendezvény célja, hogy a kortárs művészeti életet a lehető legjobb alkotásokkal reprezentálja a felvidéki közönség számára.

Alina Nelega: Rudolf Hess tízparancsolata című monodrámája az Aradi Kamaraszínház első és egyben legsikeresebb saját produkciója, a címszerepet alakító Harsányi Attila színművész a legjobb színészi alakításért járó elismerésben részesült több romániai fesztiválon, de maga az előadás is számos szakmai sikert ért el a 2008-as bemutató óta.