Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház közös előadását is meghívták a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiváljára

Írva : 2021 április 22

szeged.hu

A Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiváljának versenyprogramjában helyet kapott Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás is, amelyet a Szegedi Pinceszínház  az Aradi Kamaraszínházzal közösen állított színpadra. Tavaly sem maradt el, és a szervezők bíznak benne, hogy idén is megrendezhetik a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválját.

Ha a körülmények is megengedik, június 18. és 26. között három helyszínen tizenöt versenyelőadást és öt versenyen kívüli produkciót láthatnak a nézők a határon túli magyar színházakból.

A nagy hagyományokkal bíró, immár 33. határon túli seregszemlén Arad, Beregszász, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kassa, Kolozsvár, Komárom, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szabadka, Székelyudvarhely és Zenta is képviseli magát.

Meghívást nyert a versenybe többek között a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház Szedjetek szét című előadása, a Kolozsvári Állami Magyar Színház Ibsen Nórája, valamint a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában, Gianina Cărbunariu A tigris című előadása is.

A versenyprogramot idén is Balogh Tibor dramaturg, színikritikus, a fesztivál művészeti tanácsadója állította össze.

Az Aradi Kamaraszínház a Szegedi Pinceszínházzal közös versenydarabját a tervek szerint június 21-én este mutatják be.

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színművet Tapasztó Ernő állította színpadra. A darab díszleteit Szvatek Péter, jelmezeit Varsányi Anna készítette.

Szereplők: Rácz László, Kancsár Orsolya, Éder Enikő, Kálmán Zsófia, Gerner Csaba, Balog József, Gulyás Hermann Sándor.

Versenyen kívül bemutatják a Vitéz László és az elátkozott malom című darabot is, amely Kemény Henrik művei alapján szintén a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója.