Bajor Imre és Lorán Lenke az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2012 november 14

Lovagias ügy – Bajor Imre és Lorán Lenke az Aradi Kamaraszínházban

November 19-én, hétfőn 19 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagytermében Lorán Lenke és Bajor Imre főszereplésével a budapesti Karinthy Színház Lovagias ügy című zenés vígjátékát tekinthetik meg az érdeklődők.

Az öregedő tisztviselő egész életét ugyanazon íróasztalnál töltötte el. Pontos, megbízható munkaerő és tisztességes családapa. Az egyetlen frivolitás az életében az, hogy titokban rajong a főnöke titkárnőjéért, így aztán nem csoda, hogy amikor a főnök unokaöccse kikezd imádata tárgyával, úgy érzi kötelessége a hölgy védelmére kelnie. A szóváltást egy csattanó pofon követi, melyből akkora botrány kerekedik, hogy azt csak két szerelmes képes helyre hozni. Közben pedig szólnak Márkus Alfréd dalai, mintha tegnap írták volna őket. Na, jó, tegnapelőtt…

„A poénosított Hunyadi-darabot Verebes István komoly munkával zenéssé faragta át. Mégpedig az 1960-as évek zenés vígjátékává. És – okosan – az eredeti kor zenéiből, Márkus Alfréd elfelejtett szerzeményeiből válogatott. (…) Rosszkedvű időkben áldás egy olyan darab, amin sokat lehet nevetni, még ha az alján keserűség feketéllik is” – írta a budapesti premiert követően Bedő István.

Az előadásra minden Kamaraszínházi bérlet és meghívó érvényes.  Jegyek egy órával az előadás előtt, korlátozott számban a helyszínen válthatók. Előzetes foglalásaikat a 0755/045–200-ás telefonszámon tehetik meg.


 
Hunyadi Sándor, Márkus Alfréd

Lovagias ügy – zenés vígjáték 2 részben

Szereplők: Bajor Imre, Csoma Judit, Lorán Lenke, Balázsovits Edit, Árpa Attila, Balázs Andrea, Megyeri Zoltán, Agárdi László, Karsai István, Földvári Péter

Rendező: Verebes István