Bartis Attila: Amikor…

Írva : 2022 február 16

Bogdán Zsolt előadóestje az Aradi Kamaraszínházban

Március 5-én, szombaton 19 órakor Bogdán Zsolt színművész Amikor című egyszemélyes előadását láthatják a nézők az Aradi Kamaraszínházban. A produkció Bartis Attila marosvásárhelyi születésű kortárs író novelláiból készült a marosvásárhelyi Spectrum Színházban.

Bogdán Zsolt pódiumműsora, az Amikor című egyszemélyes produkció a József Attila-, Márai Sándor- és Magyarország Babérkoszorúja díjas Bartis Attila kortárs magyar író novelláin alapszik. A szövegekből olyan előadás született, amely a kommunista emlékekből kiindulva a múlt életérzését hozza a nézők elé, de nem valami történelmi lecke vagy unalmas múltidézés formájában, hiszen a múlt csak alkalmat teremt arra, hogy az előadás a máról, a mindenkori emberről beszéljen.  Az otthon és otthontalanság, a múltba, az ismerősbe való kapaszkodás kérdése is felmerül Bogdán Zsolt előadóestjén, amely megjeleníti Marosvásárhely képét és élményét, és ezen túl mindannyiunk kommunista Románia-hangulatát.

Bogdán Zsolt UNITER és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művészt, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagját első ízben láthatja a közönség olyan produkcióban, amelynek ő a rendezője, szereplője, díszlet- és jelmeztervezője, valamint ő állította színpadra a szöveget.

Az előadásra jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges. Az aktuális járványügyi szabályok értelmében az előadáson azok vehetnek részt, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal, kigyógyultak a koronavírus-megbetegedésből és ezt bizonyítani tudják 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással vagy 72 óránál nem régebbi RT-PCR, illetve 48 óránál nem régebbi gyorsteszt negatív eredményét mutatják fel. Maszk viselése az előadás teljes ideje alatt kötelező.

Bartis Attila: Amikor

A marosvásárhelyi Spektrum Színház vendégjátéka

Bogdán Zsolt színművész egyszemélyes előadása Bartis Attila novelláiból:

A magyar nyelv rövid története,
Károly avagy az irodalom története,
Engelhart,
Bohumil,
Vámos és az Úristen,
A világ legmélyebb depressziója.

Összeállította, előadja, rendezte és a díszletet tervezte: Bogdán Zsolt