Bemutató a Kamaraszínházban

Írva : 2013 október 21

Tündéri: minimál-szürreál musical bemutató az Aradi Kamaraszínházban

Október 23-án, szerdán 17, illetve 20 órától az Aradi Ioan Slavici Színház Stúdiótermében, Szeged, Békéscsaba és Székelyudvarhely után az aradi nézők is láthatják a Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a Jókai Színházban valamint a DráMA Fesztiválon hatalmas sikerrel játszott TÜNDÉRI című minimál-szürrál musicalt. A minden tekintetben különleges előadás érdekessége, hogy a produkció zeneszerzői Éder Enikő és Borsos Pál, akik az előadásban is élőben fognak zenélni. A nézők a színpadon láthatják továbbá az Aradi Kamaraszínházzal számos jelentős hazai és nemzetközi sikert aratott Harsányi Attilát, a Jókai Színház és immár az Aradi Kamaraszínház színészét Tege Antalt, valamint Zsíros Lindát, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatóját, aki színészént és koreográfusként is bemutatkozik a nézők előtt.  A szerdai, aradi bemutató másik érdekessége, hogy három színház (Aradi Kamaraszínház, Békéscsabai Jókai Színház és a szegedi Maszk Egyesület) nemzetközi együttműködésében jött létre.

„A Tündérin nevetünk, mert tele van poénnal és a három színész kítűnően használ ki minden lehetőséget, látszik, jól érzik magukat a szerepükben, tökéletesen egymásra hangolódtak, és ez a közönségre is átsugárzik. A nevetés mögött azonban ott bujkál a torokszorító félelem a nagy ismeretlentől. Hiszen saját kételyeinkre ismerünk, önmagunk bezártságát, elveszettségét, hitét és hitetlenségét látjuk viszont a színpadon. A Tündérit rendező Tapasztó Ernő értő kézzel nyúlt a darabhoz. A humor csak eszköz a megfoghatatlan és megismerhetetlen valóságossá tételéhez.  A Tündéri eredetileg prózai darab, telitalálat a megzenésítése. Az, hogy a dalok több nyelven hangzanak el, tovább fokozza a valóságtól való elrugaszkodás élményét. A zenekar Borsos Pál,  Éder Enikő és a végén Cosmin Harbei pedig nemcsak passzív résztvevői az előadásnak.

A Tündérit 16 éven felülieknek ajánlják  de nem a sokszor használt “b” és “k” betűs szavak miatt korhatáros. (A tizenévesek egy egyszerűbb számítógépes játékban több káromkodással találkoznak, mint amennyi a darabban elhangzik.) A Tündéri a magánytól és az elmúlástól való félelem megtapasztalása nélkül nem érthető, és inkább ezért kell a korhatár.

A Tündéri egy remekül összerakott előadás, nagyszerű színészekkel.” (Sz. Kovács Viktória)

 

Október 23-án, szerdán, 17.00 órától a zöld, kedvezményes bérletek valamint a diákbérletek érvényesek. 20.00 órától a piros, teljes árú bérletek valamint a meghívók érvényesek. Jegyek a fennmaradó helyekre egy órával előadás előtt a nagyszínházban igényelhetők.