Bemutató a Költészet Napján

Írva : 2011 április 5

Lovas Zoltán magyarul játszik az Aradi Kamaraszínházban

Április 11-én, hétfőn, a Költészet Napján, 19.00 órakor újabb premiert láthat az aradi közönség az Aradi Kamaraszínházban. Jean Genet Cselédek című előadását Radu Dinulescu a már Franciaországban, Izraelben, Chilében, Brazíliában is megfordult neves, többszörös díjnyertes rendező jegyzi. Az Arad-Zsámbék koprodukcióban olyan színészek játszanak, mint Harsányi Attila az Aradi Kamaraszínház, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, Lovas Zoltán, az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház és ezzel a produkcióval kezdődően az Aradi Kamaraszínház színésze és Tapasztó Ernő.

A Zsámbéki Színházi Bázison tavaly nyáron Harsányi Attila kivételével eltérő szereposztással bemutatott előadásról számos kritika jelent meg a magyarországi médiában, többek között a Népszabadság és az Élet és Irodalom hasábjain.

Kovács Dezső a Revizor kritikai portál munkatársa Radu Dinulescu Genet-fantáziájában „teátrális fizikai színház”-at lát „virtuóz clownokra és megkopott patinájú színdarabra” építve. És miközben lenyűgözi „szerepformálásuk metaforikus sokértelműsége és eleganciája, majdnem végig lebilincselően izgalmas és mulatságos marad a játék: radikális színházat látunk”,  írja a kritikus.

Az előadásra érvényesek a Kamara-bérletek. Az előadást 18 éven felüli nézőknek ajánljuk. Jegyek előadás előtt egy órával a helyszínen kaphatók.