Bemutató az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2012 május 29

Háljunk egymásba járni – Petri Györgyben a nők

Bemutató az Aradi Kamaraszínházban

Június 4-én, hétfőn, 18, illetve 20 órától a Ioan Slavici Klasszikus Színház Stúdió termében az Aradi Kamraszínház és a szegedi MASZK Egyesület Háljunk egymásba járni – Petri Györgyben a nők című előadását mutatja be.

A Budapesten, a Thália Színházban, a Határon Túli Színházak Szemléjén nagy sikerrel bemutatott előadás két főszereplője Balog József, a MASZK egyesület elnöke, a Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál igazgatója, valamint Tapasztó Ernő, az előadás rendezője Gujdár Gabriella.

 

A revizoronline.hu kritikai honlap szerint „az Aradi Kamaraszínház kísérlete nagyszerű diadal: Petri van olyan nagy költő, hogy versei elbírják azt is, hogy a színészek játéka nemegyszer az éppen mondott szöveg fölé kerekedjen.

Tapasztó Ernő és Balog József kettőse olyan, mintha Petri lefordította volna Beckett Godot-ját. Tapasztóék pedig Petrit fordították. Nem le- vagy ki-, hanem át. Egy másik közegbe. A radikális dramaturgia (rendező, dramaturg: Gujdár Gabriella) révén a hatalmi helyzetek, az uralmi alakzatok állandóan változnak. A lent és a fent mindig más. A reflexió – mely hol egy mondat, hol egy mozdulat – viszont állandó. Forog a színpad, marad a nyelv. Sára, Maya, Mari – mindnyájan ott vannak a színpadon. Hol csupán egy név árnyéka, másutt egy testrész, egy mondás. Részekből állunk össze még kisebb részekké. Telített hiányuk mellett alig fér el a két férfi. A közeg, amelyet a nyersanyagul szolgáló versanyagból megteremtenek egyszerre absztrakt és érzéki. Szavakba és tárgyakba kapaszkodnak. Mindig van a színészek kezében valami. Egy sörösüveg, egy borotva, egy kézben tartott élet kellékei. Körülzuhanják az írást.”

A 18 órakor kezdődő előadásra az ALAP és a DIÁK bérletek, a 20 órától kezdődő előadásra minden EXTRA bérlet és MEGHÍVÓ érvényes.

Jegyek a Ioan Slavici Klasszikus Színház jegyirodájában csütörtöktől kaphatóak.

A jegyiroda nyitva tartása:

csütörtök–péntek: 10–14 és 17–19 óra között,
szombat 10–12 és 17–19 óra között, valamint előadások előtt egy órával a helyszínen.

Tájékoztatjuk kedves nézőinket, hogy a Háljunk egymásba járni című előadást a Megöltem az anyámat című produkció helyett láthatják, amelyet az Aradi Kamraszínház a következő évben tűz műsorra.