Dániában mutatkozik be az Aradi Kamaraszínház

Írva : 2013 június 3

Híd az Európai Kulturális Központok Között : Dániában mutatkozik be az Aradi Kamaraszínház

Tizenhárom másik európai kulturális központtal együtt az Aradi Kamaraszínház is részt vesz a Híd az Európai Kulturális Központok Között – Csereprogram (Bridge between European Cultural Centres (BECC) – Exchange Programe) elnevezésű projektben, amelynek előkészítő szemináriumát idén a dániai Aarhus városban szervezik június 5-6 között (http://www.encc-becc.eu/content/paticipating-centres-2013).  

A csereprogram során minden résztvevőnek lehetősége nyílik arra, hogy július-december időszakban ellátogasson az általa kiválasztott európai kulturális központba és ugyanebben az időszakban fogadja a saját kulturális intézményében egy másik európai központ képviselőjét. A csereprogram résztvevői ezáltal lehetőséget kapnak az általuk képviselt kulturális intézmények közötti közvetlen kapcsolatteremtésre, új munkamódszerek, ismeretek és kulturális gyakorlatok elsajátítására, illetve a hosszútávú együttműködési kapcsolatok kialakítására.

A szemináriumot június 6-8 között a Projekt vásár 2013 (Project Fair 2013 -http://encc.eu/index.php?lg=de) rendezvény követi, amely a 14 kulturális műhely valamelyikében való részvétel mellett, arra is lehetőséget biztosít az intézményeknek, hogy saját standdal mutatkozzanak be a rendezvénynek helyet adó Godsbanen kulturális központban szervezett kiállításon. Ez utóbbi rendezvényen az Aradi Kamaraszínház is saját standdal képviseli magát.

A projekt szervezője a Kulturális Központok Európai Hálózata (European Network of Cultural Centres), amelyet 1994-ben alapítottak Turnhout-ban (Belgium).

Aarhus városa viseli 2017-ben az Európai Kulturális Főváros címet.