Díj Bacskó Tündének

Írva : 2011 május 18

A legjobb színésznőnek járó díjat Bacskó Tünde kapta az idei Magyar Filmszemlén

A legjobb színésznőnek járó díjat az Aradi Kamaraszínház társulatának tagja, Bacskó Tünde kapta a 42. Magyar Filmszemlén, az East Side Stories című film The Wild Side című epizódban nyújtott alakításáért. A pécsi származású művésznőt az aradi közönség Matei Vişniec: Lovak az ablakban című előadásában láthatta. Akkor, az Arad-Pécs koprodukcióban létrejött előadásban nyújtott alakításáért a 2010-ben megrendezett XVIII. ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon a szakmai zsűri a legjobb női főszereplők közé jelölte.

„Epizódszerepért, ráadásul egy négy kisfilmből összeállított mozi egyik alkotásának epizódszerepéért legjobb színésznői díjat kapni nem akármilyen fordulat, nem is nagyon tudom felfogni” – mondta Bacskó Tünde a 42. Magyar Filmszemle vasárnapi díjkiosztóját követően.

 

A művésznő elmondta: a továbbiakat illetően csak rövid távon tud gondolkodni, mert három hónapos a kislánya és valószínűleg egy-egy előadásra szerződik majd le a pécsi társulattal, valamint az Aradi Kamaraszínházzal is.