Díjözön Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás alkotóinak

Írva : 2021 július 1

Két díjat nyert és további három jelölést kapott Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadás, a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciója a 27. Nagybányai ATELIER Nemzetközi Színházi Fesztiválon. Az előadás alkotóit korábban díjazták a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválján is.

Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti vezetője a legjobb rendezés díját érdemelte ki Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadásért, Gerner Csaba színművész pedig az előadásban nyújtott alakításáért megnyerte a legjobb férfi alakítás díját a 27. Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon. A Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójának alkotói közül díjazásra jelölték Éder Enikő színművészt a legjobb női alakításért, Szvatek Péter díszlettervezőt a legjobb díszletért és Varsányi Anna jelmeztervezőt a legjobb jelmezért.

Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak | Fotó: Albert Dénes

Az aradi és a szegedi társulat előadása egyedüli magyar nyelvű produkcióként szerepelt az Atelier Fesztivál versenyprogramjában, román felirattal tekintették meg a nézők és a rangos szakmai zsűri, amelynek tagjai voltak: Doru Mareș költő, műfordító, UNITER-díjas színházi kritikus, Ioana Crăciunescu színész, költő és Claudiu Groza kritikus, közíró. Az egyik legrégibb romániai színházi seregszemlét június 22-30 között szervezték meg Nagybányán, a romániai mellett magyarországi, franciaországi, belgiumi és marokkói társulatok részvételével.

Az Aradi Kamaraszínház és a Szegedi Pinceszínház társulata az Atelier Nemzetközi Színházi Fesztiválon Nagybányán (2021.06.27)

Korábban a koprodukciós társulat két díjjal tért haza a Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiváljáról, ahol a szakmai zsűri a legjobb női mellékszereplő díját Éder Enikőnek ítélte oda, Gerner Csaba pedig a legjobb férfi mellékszereplő díját nyerte el.  Éder Enikő a kis bolondos Samut, Gerner Csaba pedig a boltoslegény Lázárt alakítja Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című előadásban, amely a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház koprodukciójában jött létre a Déryné Programban.