Egyasszony az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2016 október 10

Egyasszony az Aradi Kamaraszínházban

2016. október 19-én 17.30 és 20.00 órakor az Aradi Kamaraszínház nézői az Egyasszony című monodrámát láthatják Tenki Réka előadásában, a budapesti Orlai Produkció és a Füge koprodukciójaként.
A darab a nagysikerű Pétefy-Novák Éva által könyvként is kiadott blogból jött létre, amelyet Tasnádi István alkalmazott színpadra. Az előadást Paczolay Béla jegyzi rendezőként.
Péterfy-Novák Éva majd minden orvostól azt a diagnózist kapta, hogy kislánya a születés során vált súlyosan mentálisan sérültté. A kislány hét évvel élte túl a diagnózist, édesanyja pedig harminc évvel a történtek után döntött úgy, hogy blogbejegyzésekben megírja együtt töltött éveiket. A megrázó őszinteségű blogból könyv született, a könyvből pedig színházi előadás.

Mácsai Pál a könyvről ezt nyilatkozta: „Minden élet impozáns, ha őszintén mesélik el. Ez a könyv hű tükre a valóságnak. Se letenni, se elfelejteni nem lehet.”
Az Egyasszony igaz történet az élet fájdalmas titkairól, amelyekről nem szokás beszélni. Tragikus és egyben felemelő példázat, melynek különlegessége, hogy bár a rettenetet beszéli el, mégis rendíthetetlen életöröm sugárzik belőle. “Megrendítő alakítás egy nemcsak megindító, de jelentős előadásban, amely nemcsak arra hívja fel a figyelmet, hogy Tenki Réka a legtehetségesebb színészek egyike, de arra is, hogy miért is érdemes színházba járni”, írja az előadásról Kovács Bálint.
Az előadás helyszíne az Aradi Kamaraszínház (a Bábszínház épületében).
A 17.30 órai előadásra a délutáni teljes bérletek és a diákbérletek érvényesek.
A 20.00 órai előadásra az esti teljes bérletek valamint a meghívók érvényesek.
Jegyek a 0721/265-827-es számon, az akamara.ro@gmail.com e-mail címen illetve a www.biletmaster.ro -n foglalhatók!