Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak

Szegedi Pinceszínház – Aradi Kamaraszínház

Csokonai Vitéz Mihály
Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak

Mit tehet egy öregecske kereskedőné, ha évek óta nem hallott az ura felől? Vígan fogadhatja a kérők hadát, mint afféle vagyonos özvegy! Karnyónénak két úriember is teszi a szépet: s míg az asszony a szerencsejátékos Lipittlottyot szereti, a furfangos Tipptopp mindent megtesz, hogy vetélytársát félreállítsa.

Ám hiába eped az özvegy, mindkét úr a vagyonára pályázik, amelynek megszerzéséért semmilyen eszköztől sem riadnak vissza, legyen szó megtévesztésről, Boris szobalány kegyeinek elnyeréséről, vagy éppen gyilkosságról.

A szálak ki- és összebogozásában Karnyóné Samu fia, és Lázár deák, a boltoslegény is alaposan kiveszi a részét, s a történet végén talán egy-két váratlan vendég is betoppan…

Csokonai több, mint 220 éves alkotása tele van modernitással és kiaknázásra váró lehetőségekkel. Mindezeket játékosan felszínre hozva, sok zenével, egyfajta abszurd élőszereplős bábjátékként viszi színre a Szegedi Pinceszínház és az Aradi Kamaraszínház közösen Az özvegy Karnyónét.

Szereplők: Kancsár Orsolya, Éder Enikő, Kálmán Zsófia, Gerner Csaba, Balog József, Gulyás Hermann Sándor, Varga Bálint

Csokonai Vitéz Mihály Az özvegy Karnyóné s két szeleburdiak című színművet Tapasztó Ernő állította színpadra. A darab díszleteit Szvatek Péter, jelmezeit Varsányi Anna készítette.

Előadások
Helyszín:
Pécska - Ipatestület terme - Fórum - Szórvány Kulturális Karaván