Duo Montanaro koncert

Montanaro európai hírű okszitán-francia muzsikus, zeneszerző, aki sok szálon kötődik Magyarországhoz. Miquèu és Baltazar, apa és fia, együtt játszanak Baltazar gyerekkora óta, zenéjükben találnak önmagukra és lépnek kapcsolatba a világgal.

Miquèu Montanaro & Baltazár Montanaro-Nagy zenéje különleges, mediterrán furulyák világa, hegedűszó, a provence-i népzene, a dzsessz-, kortárs, középkori, hip-hop, improvizatív és klasszikus zene határterületén mozog, magán hordozva mind a magyar, mind pedig az okszitán kulturális hatásokat.

Miquèu Montanaro, akit provence-i trubadúrnak is neveznek, franciaországi okszitán vándorzenész. Baltazar Montanaro apja nyomdokain haladva a jazz- és az ethnozene, a magyar és okszitán kulturális hatások határfelületeit kutatja, de nem áll tőle messze a kortárs zene újraértelmezése sem.

Duójuk egy zenei beszélgetés apa és fia között régi és új zenéről, párbeszéd, ahol két ember együtt gondolkodik, együtt mozog, adják át egymásnak a stafétabotot. Két zenei világ találkozik: a zeneszerző Miqueu kötött zenéje, és Baltazar improvizációja.

Jegyek 20 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden és csütörtökön 9-13 és 16-18 óra között, szerdán és pénteken 10-16 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 16-18 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges. 

Előadások
Helyszín:
Boeme Cafe Arad (Episcopiei u. 21)