Játék a kastélyban

Szegedi Pinceszínház
Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

Szeptember 8-án, szerdán, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka várja az aradi közönséget a Bábszínház termében. A nézők a Szegedi Pinceszínház előadásában és Tapasztó Ernő, az Aradi Kamaraszínház művészeti igazgatójának rendezésében láthatják a közismert magyar drámaíró fergeteges komédiáját.

Három magyar színpadi szerző Olaszországban tölti szabadságát. Turai és Gál színműírók új felfedezettje és pártfogoltja a fiatal zeneszerző Ádám Albert, aki operettprimadonna menyasszonyával fog találkozni ebben az előkelő tengerparti kastélyban. Az érkezésük időpontjáról azonban nem értesítik előre Annie-t, s ebből adódnak a bonyodalmak.

A három férfi ugyanis fültanúja lesz Annie és korábbi hódolójának félreérthetetlenül bensőséges beszélgetésének. A helyzet egyértelmű, Annie hűtlensége bizonyítást nyert. Ádám vigasztalhatatlan, Turai azonban elhatározza, megóvja a fiút ettől a csalódástól. Annie boldogan csatlakozik a tervhez, s az egyébként nős Almádyt sem kell különösen noszogatni, hogy a botrányok elkerülése végett kövesse Turai utasításait.

A színműíró néhány óra alatt egy színdarabot ír, melyhez felhasználja a valóságban elhangzott párbeszédet is. A darabot persze Annie-nek és Almádynak kell előadni. A fiatalok kibékülnek, mert a főpróbán “bebizonyosodik”, hogy az ominózus párbeszéd szerzője nem az élet, hanem egy ismeretlen francia író.

Az előadásra jegyek 10 (teljes ár) és 5 (diák, nyugdíjas) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, előadás előtt egy órával a helyszínen illetve online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden 10-14 és 17-19, szerdán, csütörtökön, pénteken 10-16, szombaton, vasárnap 10-12 és 17-19 óra között. hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

Szereplők:

Annie – Kancsár Orsolya
Almády – Balog József
Ádám Albert – Nagyhegyesi Zoltán
Gál – Gulyás Hermann Sándor
Lakáj – Varga Bálint
Titkár – Gargya Balázs
Turai Sándor – Kovács Róbert

Rendező: Tapasztó Ernő

Rendezőasszisztens: Hadas-Gábor Zsófia

Díszlet: Szvatek Péter

Fény/hang: Balog Arnold

Előadások
Helyszín:
Aradi Kamaraszínház - Bábszínház terme