Kispipi és Kisréce

Az idei Mikulás a járványügyi megszorítások ellenére sem feledkezik meg az aradi és Arad megyei gyermekekről. Szombaton, december 5-én, 13 órától élő online közvetítésben lesz megtekinthető a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának bábelőadása, a Kispipi és Kisréce című Vlagyimir Szutyejev mese feldolgozása. Az előadást a Kisiratosi Kultúrházból közvetítjük élőben, hétfő reggel 10.00 óráig lesz megtekinthető az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, az Aradi Kamaraszínház, az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet, valamint az Arad Megyei Kulturális Központ facebook oldalán.

Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban Vlagyimir Szutyejev írt egy Kispipi és Kisréce című mesét. Ám nem is olyan régen Szabó Attila is írt egy azonos című, de más jellegű történetet. Mert – bár maga Kispipi és Kisréce itt is megjelenik, ebben a szövegben alapvetően Bátyó (aki Lóri) és Húgi (aki Zsófi) a főszereplő, no meg kettejük viszonya, azaz maga a testvérjátszma. Szóval? Hirtelen belecsöppentünk a kiscsillagok háborújába? Á, azért ennyire nem durva a helyzet. Bár, egy sötét nagyúr minden nagybátyó életében ott leselkedik, ott ólálkodik húgának jelenlétében.Kérdés, hogy mit kezd vele, hogyan győzi le? És legfőképpen: kit? Minderre választ kapunk Nagyinál, falun. Mert bizony egy hét vidéken nem csak Nagyi legfinomabb palacsintái, a kert, a háziállatok és a felhőtlen szórakozás ígérete…

Az előadás szervezője az RMDSZ Arad Megyei Szervezete, az esemény partnere az Aradi Kamaraszínház, az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet és az Arad Megyei Kulturális Központ.

Előadások
Dec.5
13:00
Helyszín:
az Aradi Kamaraszínház és az RMDSZ Facebook oldala