Montanaro Simfonia Maritima + João Pedro Teixeira-Miquèu Montanaro koncert (BR/FR)

Május 7-én, kedden 19 órakor a nagyszínház második emeleti stúdió termében az Aradi Kamaraszínház nézői ismét találkozhatnak Miquèu Montanaro franciaországi oxitán vándorzenésszel, akinek művészi pályája három fő irány összekapcsolásából jött létre: a zeneszerzés, az improvizáció és a hagyományos zenei elemek felhasználása. Sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját darabjaiba. Az európai hírű zeneszerző, furulya- és harmonikaművész visszatérő vendége az Aradi Kamaraszínháznak.

Montanaro idei koncertje két különálló részből áll össze, az est első felében MAR – Simfonia Maritima címmel egy tengeri szimfóniát hallhatnak-láthatnak a nézők, egy olyan bensőséges koncertelőadás keretében, amely zenekari szólamokból, hangokból, képekből áll össze. A téma a tenger és az utazás. A tenger, amely teret nyit az álmodozásnak, de gát és határ is. A tenger, amely utazásra hív, és ami elnyeli az embereket és a reményt. A tenger, amely látszólag mozdulatlan, de állandó mozgásban van. Elválaszt és összeköt. Az est második felében az Amazonas duóban Montanaro társa a brazil João Pedro Teixeira harmonikaművész, Hermeto Pascoal tanítványa. Montanaro előszeretettel működik együtt a fiatalabb zenészgeneráció képviselőivel, hogy a zenei párbeszédet az eltérő világ- és élettapasztalatból épülő eszmecsere is gazdagítsa. Szabad lelkű, vidám és virtuóz együttesük, az Amazonas duó  közvetlenül egy háromhetes brazil turné után érkezik Aradra.

A május 7-i koncertre nem érvényesek a nagyszínházi bérletek, jegyek szabadon válthatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában.

A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.  

Előadások
Helyszín:
Ioan Slavici Klasszikus Színház Stúdió terme, Arad