TESZTOSZTERON – Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház

Andrzej Saramonowicz: Tesztoszteron

Fordította: Pászt Patrícia
Szereposztás: Kiss Attila, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Molnos András Csaba, Lajter Márkó Ernesztó, Papp Zoltán
Művészeti koordinátor: Kedves Emőke
Konzultáns: Katarzyna Raduszynska
Látványterv: Pawel Walicki, Albert Alpár

A temesvári társulat egy fuccsba ment esküvői fogadásra várja a nézőket az aradi bábszínház termében. Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című darabja a férfi lélek legrejtettebb titkaiba nyújt betekintést az örömapa, a pórul járt vőlegény és annak bátyja, egy egyetemi professzor, egy zenész, egy újságíró különös, egymást átszövő történetein keresztül. A színészek közös munkájának eredményeként és az utóbbi évtizedek legismertebb magyar slágereinek felelevenítésével olyan előadást láthat a közönség, amely színész és néző számára egyaránt felejthetetlen élmény.

Ez a történet valahol ott kezdődik, ahol a legtöbb véget ér. Akarod-e, holtodiglan, holtomiglan és a többi. Fehér ruha, templom, násznép és az ifjú pár. De mi van, ha a menyasszony a nagy, mindent eldöntő kérdésre nemmel válaszol?

Andrzej Saramonowicz kortárs lengyel drámaíró kiváló ismerője a kor társadalmának. Írásaiban behatóan foglalkozik a kor társadalmi elvárásaival, elhajlásaival, világlátásával. Tesztoszteron című szövegéből 2007-ben filmet is forgattak, így egyike lett a szerző legismertebb alkotásainak. Műveit nem csak Lengyelországban, de világszerte nagy előszeretettel játsszák.

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk!

Az előadásra jegyek 15 (teljes ár), 10 (nyugdíjas, egyetemista) és 5 (diák) lejes áron kaphatók a nagyszínház pénztárában, valamint online a www.eventim.ro oldalon. A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán, pénteken 10-16, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében az előadáson azok vehetnek részt, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal vagy kigyógyultak a koronavírus-megbetegedésből és ezt bizonyítani tudják 15 nappal korábban kiállított, de 180 napnál nem régebbi igazolással.

Előadások
Helyszín:
Aradi Bábszínház