Művészet – Udvartér Teátrum, Kézdivásárhely

Július 17-én, pénteken, 20 órakor a Kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum Művészet című előadását láthatják az érdeklődők.

Mi vajon hogy állunk a barátsággal? Nem háborít fel, ha olyat tesz a barátunk, amivel nem értünk egyet? Jó vele együtt nevetni másokon? Szeretjük-e őt akkor is, ha másképp vélekedik a világról, ha nem fogadja el a segítségünket, ha titkai vannak előttünk…? És ha gerinctelen, behízelgő alakká változik, vajon a szemébe merjük ezt mondani? Ezekkel a kérdésekkel szembesíti a nézőket Yasmina Reza francia drámaíró Művészet című kortárs darabja, amely három férfi barátságát helyezi a fókuszpontba. Az utóbbi évek nagy nemzetközi színházi sikereket elért drámája Barabás Árpád rendezésében került színpadra. 

Serge, Marc és Yvan régóta barátok, azonban egy jelentéktelennek tűnő nézeteltérés miatt úgy tűnik, barátságuk veszélybe kerül: Serge óriási pénzösszeget fizet egy olyan kortárs művészeti alkotásért, amely Marc szerint teljesen értéktelen. Yvan igyekszik kibékíteni a feleket, azonban az esztétikai érzék és művészetfelfogás terén való nézetkülönbségek egyre erősödnek közöttük, míg végül elfeledettnek hitt korábbi sérelmeik is felszínre törnek. 

Az előadás szereposztásában Kolcsár József és Kiss László mellett ott találjuk az aradiak számára jól ismert Lung László Zsoltot is, aki az Aradi Kamaraszínház több előadásában is játszott. Láthattuk a Rosenkrantz és Guildenstern halott című előadásban, a Gyerekességek főszerepében vagy a Tótékban.

Az előadásra 15 (teljes árú), 10 (nyugdíjas, egyetemi hallgató), illetve 5 (diák) lejes áron válthatók jegyek online, a www.biletmaster.ro oldalon. Akinek nincs lehetősége online vásárlásra, jegyigényét jelezheti telefonon a nagyszínház pénztárában a 0257 280 016-as számon, jegyét pedig felveheti az előadás előtt egy órával a helyszínen.  Telefonos jegyfoglalás hétfőtől péntekig 10 – 16, szombaton 10 – 12 óra között.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében belépéskor érintésmentes testhőmérséklet-mérést végzünk, kötelező az egészségügyi maszk viselése és a távolságtartás. 

Előadások
Júl.17
20:00
Helyszín:
Nyári színház, Arad