Fergeteges vígjáték az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2012 február 21

Fergeteges vígjáték Esztergályos Cecília, Voith Ági és Koltai Róbert főszereplésével

Bermuda Háromszög botrány az Aradi Kamaraszínházban

Február 28-án, kedden 19 órakor a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagytermében az idén harminc éves Karinthy Színház a Bermuda Háromszög botrány című kétrészes vígjátékát mutatja be. A Budapesten és Magyarországon nagy sikerrel játszott produkcióban olyan neves művészeket láthat az aradi közönség, mint Esztergályos Cecília, Voith Ági, Koltai Róbert, Kertész Péter. Az előadás rendezője a a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi Gyula.

A bohózatok amerikai mestere, Joe Bologna egy előkelő magánegyetemen szerzett művészettörténetből diplomát, mielőtt tengerészgyalogosnak állt. Ezután csábította el a Broadway, ahol csaknem tucatnyi darabját mutatták be. A legtöbbjét feleségével, az író-színésznő Reneé Taylorral maga játszotta. Darabjaim habkönnyűek, mint a filozófia, nyilatkozta a Kaliforniában élő szerző, aki félszáz tévédrámában játszott.

A Bermuda háromszög az amerikai színpadok kedvelt darabja, talán azért, mert “filozófiai” felfedezése a víg özvegyek temperamentumának és vágyainak bősége, a szex mindenekfelett.

Két özvegyasszonyt a lányaik telepítenek át New Yorkból a napfényes nyugatra a nyugdíjasok közösségébe, ahol találkoznak egy szívtipróval. Mindkét asszony fejét elcsavarja az ötletes Don Juan, de azok nem tudják egymásról, amit csak a csábító tudhat. Váratlan fordulatok és megejtően romantikus színek bravúros váltogatása közepette a közönség kacag, kacag, még akkor is, amikor sírni lenne kedve. Valóság, mese, humor, irónia, burleszk, blöff – mi kell még a páratlan szórakozáshoz. A Karinthy Színház egyedülálló szereposztásban játssza Ungvári Tamás hitelesített fordításában A Bermuda háromszög fergeteges komédiáját. 

RENEE TAYLOR és JOSEPH BOLOGNA

A BERMUDA HÁROMSZÖG BOTRÁNY

Vígjáték két részben

Fordította: Ungvári Tamás

SZEREPLŐK

Fannie Lövenstein    VOITH ÁGI
Tess La Ruffa           ESZTERGÁLYOS CECÍLIA
Johnny Paolucci       KOLTAI RÓBERT
Rabbi Levi                 KERTÉSZ PÉTER
Angela                     TIMKÓ ESZTER
Rita                          VERTIG TIMEA

Művészeti vezető: KARINTHY MÁRTON

Rendező: BODROGI GYULA

Az előadásra minden kamaraszínházi (Alap, Extra, Nyugdíjas, Diák) bérlet érvényes. Jegyek 20, illetve 15 lejes áron a Ioan Slavici Klasszikus Színház jegypénztárában kaphatók.

A jegyiroda nyitvatartása:

Kedd – Péntek: 10,00 – 14,00 óra és 17,00 – 19,00 óra között
Szombat és Vasárnap: 10,00 – 12,00 és 17,00 – 19,00 óra között, valamint előadás előtt egy órával.