Gyerekességek – Beavatószínházi előadás

Írva : 2012 február 21

Gyerekességek
Ingyenes beavatószínházi előadás az Aradi Kamaraszínházban

Február 24-én, pénteken, 18 órakor ismét látható az Aradi Kamaraszínház Gyerekességek című előadása Lung László Zsolttal a főszerepben. A budapesti bemutatót megelőző nyilvános, ingyenes főpróbán a nézők betekinthetnek a kulisszák mögé, megtapasztalhatják, hogyan jön létre egy-egy produkció, megismerkedhetnek a „színházcsinálás” boszorkánykonyhájával. Az aradi közönség annak apropójára láthatja újra a Gyerekességek című, számos jelentős hazai és nemzetközi fesztiválon megfordult produkciót, hogy február végén az Aradi Kamaraszínház négy előadással szerepel Budapesten a Bakelit Multi Art Centerben.

Az érzékeny gyermeki lélek, ártatlan tiszta tekintetével tárulkozik fel előttünk, érzelmei tiszták, tiszta a viszonya a világhoz, a világ borzalmainak érthetetlenségéhez. A gyermek már nem gyermek, de még nem is felnőtt, prepubertás korban van, a világ megértésének senkiföldjén bolyong. Metafizikai szorongással tekint a testi titkok, a lélek halhatatlansága felé.  Időben, térben, bárhol, bármikor megtörténhet a játék.
Felnőtt színész alakítja a gyermeket, illetve azokat a felnőtteket, akik körülveszik:  abszurd, groteszk módon megjelenítve őket, egy „többszereplős” játékká varázsolva a színpadot.

 “A gyermeki lélek ártatlanságának, finomságának és titokzatosságának útján Lung László Zsolt fájdalmasan humorosan viszi végig a nézőt, egészen az utolsó jelenetig, amikor is a barátja után vágyódó kisfiúra ráereszkedik az álombéli koporsó fedele” írja Nyemcsok Éva a szegedi Csillag börtönben játszott előadás után.

Az Underground Fesztivál webnaplójában Bogdán Zenkő így fogalmaz: “Lung László Zsolt „gyerekessége” nagyszerű, az előadás első pillanataiban magával ragad, amint kidugja fejét a játékteret eltakaró piros függönyök közül: félve enged be a birodalmába.”