Hobo és a Nemzeti Színház előadása Aradon

Írva : 2019 szeptember 18

Hé, Magyar Joe!

Földes László Hobo és a Budapesti Nemzeti Színház előadása a Kamaraszínház műsorán

Az Aradi Kamaraszínház a Budapesti Nemzeti Színház különleges produkciójára hívja nézőit 
2019. október 11-én, pénteken, 19.00 órakor a nagyszínházba. Földes László Hobo és Rácz József élő zenével kísért koncert-színházi előadása kerül bemutatásra, Vidnyánszky Attila rendezésében.
A Hey Joe című dal – amelyet Jimi Hendrix tett világhírűvé – egy féltékenységi gyilkosságról szóló blues. Földes László Hobo negyven éve lefordította, és játssza a színpadon. Aztán eszébe jutott, hogy leírja egy magyar férfi, Magyar Joe gyilkos élettörténtének vázlatát – dalszövegekben. Megmutatta Vidnyánszky Attilának, aki azt mondta: színdarabot rendez belőle. Így született meg a Hé, Magyar Joe című darab. Magyar Józsefet a nagyszerű színész, Rácz József  játssza, Hobo pedig lényegében dalról-dalra meséli el a történetet. Remek blues est – és színdarab.
Az előadásban végig vadonatúj dalok szólalnak meg, amelyekből dupla album és hangoskönyv is készült. 
„Aki eljön megnézni ezt az előadást, láthat egy tragikus történetet, és egy kiváló blues-estet. Az előadás Magyar Joe sorsáról szól, a bűnről, annak feldolgozásáról, és arról, hogy amikor kiszabadul a börtönből, találkozik egy világgal, amiben ő már idegen, ami egyáltalán nem várja őt. A lehetőségekről szól, arról, hogyan kezdhet az ember új életet, mi az, amibe kapaszkodhat” – mondta Vidnyánszky Attila az előadással kapcsolatban.
Bérleten kívüli előadás, jegyek 10 (az Aradi Kamaraszínház bérletes nézőinek) és 20 lejes áron a nagyszínház pénztárában, illetve online a www.biletmaster.ro -n válthatók. A diákjegy ára 5 lej. Az engedményes jegyek online nem érhetők el.