Indul az új évad

Írva : 2011 szeptember 5

Kabarék, vígjátékok, zenés előadások az Aradi Kamaraszínházban

Esterházy Péter, Koltai Róbert, Esztergályos Cecília, Voith Ági, Kézdy György, Cseke Péter, a Bagi–Nacsa páros, a Kaláka együttes – csak néhány név, akiket a közönség aradi színpadon láthat a 2011/2012-es évadában.

Az évad folyamán, amelyet szeptember 26-án a Kossuth-díjas magyar íróval, publicistával, a kortárs magyar irodalom egyik legjelentősebb alakjával, Eszterházy Péterrel való találkozó nyit, számos neves és elismert magyarországi művész lép majd fel.

Az aradiak többek között láthatják a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő budapesti Karinthy Színház két fergeteges vígjátékát, Az őrült nők ketrecét, valamint a Bermuda háromszög botrány című előadásokat, amelyeket már Budapesten is óriási sikerrel játszanak évek óta. Nemcsak a komédiákban szereplőket (Koltai Róbert, Cseke Péter, Voith Ági, Esztergályos Cecília), hanem azoknak rendezőit is érdemes megemlíteni, hiszen az Őrült nők ketrece című darabot Karinthy Márton, Karinthy Frigyes unokája jegyzi, a Bermuda háromszög botrányt pedig a nemzet színésze, Bodrogi Gyula. Fergeteges szórakozást ígér a Lerajzolom percek alatt című est,  Koltai Róbert zenés kabaréja, amelyet zongorán az Erkel Ferenc-díjas Darvas Ferenc kísér. Az aradi nézők láthatják majd a televízióból is jól ismert Bagi Ivánt és Nacsa Olivért, akik egy meglepetésvendéggel kiegészülve fogják a már mindenki által jól ismert BagiNacsa-showval szórakoztatni a közönséget. A zenés vígjátékok, kabarék mellett ebben az évadban sem maradhat el egy teljes mértékben zenés est: idén a Kaláka együttes vendégeskedik a Kamaraszínházban. Saját produkcióként a Hogyan ettem kutyát című előadást állítja színpadra a kamaraszínház, amelyet a Pécsi Horvát Színház szerelmi története egészít ki.

Idén két részre lesz osztva a bérlet, az eddig említett produkciók a nyolc előadásra szóló Alap bérletben kapnak helyet, az Extra bérletet igénylők pedig még négy kortárs színházi bemutatót is láthatnak, melyek közül kettő az Aradi Kamraszínház saját produkciója, kettő pedig az EuroUnderground színházi fesztiválra meghívott előadás. Az Aradi Kamaraszínház Éder Enikővel és Harsányi Attilával a főszerepben mutatja be, a Maszk egyesülettel koprodukcióban készült és a szegedi XXI. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon már nagy sikerrel bemutatott Kvartett című produkciót. Szintén saját produkció a 2011-es, 42. Magyar Filmszemlén a legjobb női alakítás díját elnyerő Bacskó Tündével és Harsányi Attilával a főszerepben a Megöltem az anyámat című előadás, amelyet a Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja, művészeti igazgatója, Visky András rendez. Az Extra bérletben még helyet kap a győriek felnőttbáb-varietéje, valamit a Zsótér Sándor által rendezett Lorenzaccio, a budapesti Maladype Színház produkciója.

 

Bérletek:

Alap bérlet– nyolc előadásra (Esterházy Péter-est, Koltai Róbert zenés kabaréja, Őrült nők ketrece – Karinthy Színház, A Bermuda háromszög botrány – Karinthy Színház, BagiNacsa-show, Kaláka koncert, Rózsáim pompásan virágoznak – Pécsi Horvát Színház, Hogyan ettem kutyát – Aradi Kamraszínház)

 

Extra bérlet– tizenkét előadásra (Alap bérlet + Kvartett – Aradi Kamaraszínház, Megöltem az anyámat – Aradi Kamaraszínház, Kádár Kata revü – Győri Vaskakas Bábszínház, Lorenzaccio – budapesti Maladype Színház)

 

Bérletárak:

Felnőtt Alap: 100 RON, Felnőtt Extra: 120 RON

Kedvezményes Alap (nyugdíjas, egyetemista): 75 RON, Kedvezményes Extra: 90 RON.

Bérletárusítás szeptember 7-től az Aradi Kamaraszínházban (Bábszínház épülete). Nyitva tartás hétköznap 9–13, 16–18 óra között.

Az Aradi Kamaraszínház tájékoztatja a régi bérleteseket, hogy tavalyi helyüket a színház szeptember 14-ig fenntartja.

Az Aradi Kamaraszínház 2011/2012-es évada az Aradi Polgármesteri Hivatal, az Aradi Városi Tanács, a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap és az RMDSZ aradi szervezetének támogatásával jött létre