Két előadással Budapesten

Írva : 2012 december 11

Ronald, a McDonald’s bohóc  és Megöltem az anyámat a Bakelitben: az Aradi Kamaraszínház az I. Kárpát-medencei Független Színházak Fesztiváljának kiemelt meghívottja

Az Aradi Kamaraszínház Budapesten két előadással szerepel a Bakelit Multi Art Center által szervezett  I. Kárpát-medencei Független Színházak Fesztiválján.

December 12-én este 8 órától Rodrigo Garcia Ronald, a McDonald’s bohóc című monodrámáját, december 13-án Visky András Megöltem az anyámat című identitásjátékát láthatják az érdeklődők a budapesti Bakelit Multi Art Centerben.

Rodrigo Garcia szövege a fogyasztói társadalommal fordul szembe, „a darab globalizáció-, hatalom-, Amerika- és hamburgerellenes, a főszereplő bohóc pedig rigolyás, összeférhetetlen, érzékeny, képtelen beilleszkedni és képtelen másokat elfogadni, minden sarkon júdást lát, aki elárulja és átveri. Fél az emberektől, fél ettől a világtól.” írják a szegedi THEALTER fesztiválon való szereplést követően. A fogyasztás démonától megszállt társadalmunk csak komikusként értékelheti a Harsányi Attila által megformált főhőst.

Visky András kétszereplős (Molnár Margit, Harsányi Attila) drámájának hátterében egy olyan, a szerző bevallása szerint „talált történet” húzódik, amely az 1980-as években, erdélyi árvaházakban felnőtt magyar lányról szól, aki 1991 után elhatározza, hogy felkutatja gyökereit, hiszen önazonossága legalapvetőbb kérdéseire sem ismeri a választ.

„A cím fontos: többen is megpróbáltak lebeszélni róla, de én ragaszkodtam hozzá. Anélkül szentimentalizmusba csúszik át a történet – ehelyett folyamatos készenlétben akarom tartani a nézőket” vallja Visky András, a darab írója és az előadás rendezője.