Kezdődik a bérletárusítás

Írva : 2018 február 23

Komédiák, zenés vígjátékok, sztárvendégek az Aradi Kamaraszínház idei kínálatában

Hamarosan kezdődik a bérletárusítás
Az Aradi Kamaraszínház 2018-as kínálata nem marad el az előző években megszokott változatos, minden igényt kielégíteni igyekvő színházi repertoártól. A decemberig tartó évadban helyet kap klasszikus vígjáték, dráma, stand-up, zenés produkciók és a különleges színházi csemegére kiéhezett nézőnek járó monodráma is.
Az idei évben bérleteket csak a nagyszínházi produkciókra lehet váltani, amelyeket változatlanul kétszer játszunk, egy esti és egy délutáni előadás keretében. A kamara előadások csak egyszer kerülnek bemutatásra, több különböző korosztálynak szóló előadást játszunk majd, így a műsor változatosabb lesz, ezekre az előadásokra jegyet lehet vásárolni a nagyszínház pénztárában.
Az évad első előadása március 21-én A hullaégető, Gálvölgyi János főszereplésével, a Vaskakas Bábszínház és az Orlai Produkciós Iroda bemutatója. Pelsőczy Réka rendezése lenyűgöz és megrendít.
Az idei év kiemelt meghívott színháza a Tatabányai Jászai Mari Színház, két előadásuk szerepel az Aradi Kamaraszínház évadában. Felhőtlen szórakozást ígér Molnár Ferenc klasszikus vígjátéka, a Játék a kastélyban. Aki megnézi az előadást, annak minden bizonnyal kinéz három felhőtlen óra, és később is még néhány kellemes perc, ha visszagondol rá.
Több, mint két felvonásnyi nevetést ígér remek zenével a nézőknek a  Tatabányai Jászai Mari Színház Csoportterápia című „mjuzikelkámedi”-je, zenés vígjátéka.
A hagyományossá vált szabadtéri előadás idén sem marad el, a legendás Illés együttes 19 slágere hangzik el népszerű fiatal művészek előadásában a …Tied a világ! című zenés játékban, teljes élő zenekari kísérettel, meglepetés vendéggel.
Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, az Egy őrült naplója és a kérdés most, 2018-ban is ugyanolyan aktuális. Gogol, Bodó Viktor rendező és Keresztes Tamás színész találkozásából a 2017-es év egyik legjobb előadása lett, mely egyszerre felkavaró, vad, szívszorító és vicces. A színészet magasiskolája.
Fábry Sándor a maga módján ikon, a maga módján talpig ember, aki mellett szem nem marad szárazon a nevetéstől… Idén Aradon: A Fábry.
Tom Stoppard máig legsikeresebb darabja a Rosencrantz és Guildenstern halott, a Shakespeare Hamletjébe oltott abszurd komédia. Az előadás a Gyulai Várszínház, az Aradi Kamaraszínház és az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház közös produkciója, ami már önmagában is jelentőssé teszi az előadást az aradiak számára, hiszen az Arad-Gyula testvérvárosi kapcsolatnak ez az első közös színházi terméke, amelyben az aradi román és magyar színház közösen vesz részt. Láthatjuk benne többek között Éder Enikőt, Harsányi Attilát, Lovas Zoltánt és Andrei Eleket is, Tapasztó Ernő rendezésében.
A kamara előadások, melyekre idén jegyet lehet váltani, igyekeznek minél szélesebb réteget megszólítani. Március 25-én operett-gálát láthatnak Oszvald Marikával és meghívottjával, a Kamaraszínház vendége lesz Vekerdy Tamás pszichológus, láthatják az Aradi Kamaraszínház új előadásait Harsányi Attilával és Tege Antallal a főszerepben.
A bérletárak a következőképpen alakulnak a 2018-as évadban: az esti nagyszínházi bérlet ára 120 lej, a délutáni nagyszínházi bérlet 90 lejbe kerül. A diákbérlet ára 40 lej. A bérletek esetében a délutániak kedvezményesek, egyéb engedményt nem lehet igénybe venni.
A nagyszínpadi előadásokra 15 (diák, nyugdíjas) illetve 20 lejbe kerül majd egy jegy. A kamaratermi előadásoknál 10 és 15 lejért lehet helyet váltani. 
Bérletárusítás: március 5. és 17. között az Aradi Kamaraszínház székhelyén, a Bábszínház épületében. Március 15-én szünetel a bérletárusítás. 
Nyitva tartás: hétköznap 12 – 14 és 17 – 19, szombaton 10 – 13 óra között, vasárnap zárva. 
A régi bérletesek március 5. és 10. között visszavásárolhatják régi helyeiket. Azok a bérletesek, akik változtatni szeretnének régi helyeiken, megtehetik március 12-től. Új bérleteket kizárólag március 12. és 17. között lehet váltani.
További információt a 0721 26 58 27-es telefonszámon, illetve levélben az akamara.ro@gmail.com e-mail címen kérhetnek.
Az Aradi Kamaraszínház 2018-as évadát az Aradi Városi Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, a Bethlen Gábor Alap, valamint az RMDSZ Arad Megyei Szervezete támogatta.