Kiválóság díjjal tünteti ki Harsányi Attilát Arad önkormányzata

Írva : 2015 augusztus 21

Kiválóság díjjal tünteti ki Harsányi Attilát Arad önkormányzata

Az Aradi Városnapok keretében tartott ünnepi tanácsülésen adják át a „Pro Urbe- és Excellencia-díjakat”, a város hírnevét öregbítő és a szolgálatában álló személyiségeknek, művészeknek, sportolóknak, üzletembereknek, köztisztviselőknek. A díjazottak között idén Harsányi Attila az Aradi Kamaraszínház és a Miskolci Nemzeti Színház színésze is átveheti Arad város Kiválósági díját.
Harsányi Attila, az Aradi Kamaraszínház 2007 –es megalakítása óta tagja az aradi magyar teátrumnak, olyan ismert alakítások fűződnek a nevéhez, mint a 2008-ban bemutatott, máig is repertoáron lévő Rudolf Hess tízparancsolata, vagy éppen a tavaly bemutatott Sex, drugs, gods and rock’n’roll. Harsányi Attila 2007 óta legendás színész-rendező párost alkot Tapasztó Ernő rendezővel, az Aradi Kamraszínház egyik alapítójával. 
 
A rangos díjra, a magyarországi művészt Bognár Levente Arad város alpolgármestere és Arad város kulturális bizottsága terjesztette fel.  A felterjesztési indoklás szerint „Harsányi Attilának köszönhetően Arad városa ismertté és elismertté vált a hazai és nemzetközi színházi életben, és jelentős helyet foglal el a kortárs színházművészetben.  Harsányi Attila 2007 óta közel harminc szakmai díjat és elismerést nyert az Aradi Kamaraszínházzal, Arad városát többek között Romániában, Magyarországon, Szlovákiában, Szerbiában és Spanyolországban is képviselte, ő az egyetlen magyarországi magyar színész, akinek a neve egy márványcsillagba van vésve egy romániai városban ( a csillag Bákóban, Moldva egyik legnagyobb városának központjában látható).
Az Aradi Kamaraszínház tagjai közül Éder Enikő színművész 2012-ben, Tapasztó Ernő pedig 2013-ban vehette át Arad város Kiválósági díját.