Kortalan nemzedék – A Közép-Európa Táncszínház vendégjátéka Aradon

Írva : 2024 május 13

Május 17-én a nagyszínház termében kortárstánccal folytatódik az Aradi Kamaraszínház májusi programja. A Brüsszelben élő, világhírű szlovák rendező-koreográfus, Anton Lachky és a Közép-Európa Táncszínház művészeinek közös munkáját, az Ageless Generation – Kortalan Nemzedék című előadást láthatja a közönség.

Különleges és újszerű élményben lesz részük a kortárstánc kedvelőinek május 17-én, pénteken 19 órakor, amikor a IX. Nemzetközi Új Színházi Fesztivál programjának részeként, a nagyszínházban fellép Magyarország egyik leginnovatívabb tánctársulata. A Közép-Európa Táncszínház (KET) táncosai az Ageless Generation – Kortalan nemzedék című produkciójukat hozzák el Aradra.

Anton Lachky legújabb, a Közép-Európa Táncszínház művészeire megálmodott koreográfiája egy olyan utazásra invitálja a nézőket, ahol az ellentétek találkoznak, generációk és kultúrák fonódnak össze. Az előadás olyan történetek sorozatába vezeti be a közönséget, ahol minden lehetségesnek tűnik. A táncjáték fő üzenete, hogy az életünket egy játékmester uralja, amely immár egész generációkat képes rabul ejteni. A színpadon örvénylő koreográfia olyan, mint a víz, hol lágyan körülölel, hol könnyed szeretetteljes érintéssel simogat, míg a másik pillanatban őrülten hullámzik és magába szippant. Megértjük, hogy korunkat mi hajtja és milyenné válunk, miközben jólesően tudjuk élvezni a koreográfia őrült sebességét, ahogy a mű tempója sokszor a végletekig fokozódik.

A KET egyedülálló repertoárjának darabjai aktualitásra és reflektivitásra törekszenek. A mindennapokban felmerülő problémák felvetéséhez és az arra adott válaszok megfogalmazásához a kortárstánc változatos nyelvét választották.

Felhívjuk nézőink figyelmét, hogy a május 17-i előadásra az Aradi Kamaraszínház bérlettel rendelkező nézői 15 (felnőtt), illetve 8 (diák) lejes kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet. A bérletben megvásárolt helyek nem érvényesek erre az előadásra, a produkció ugyanis része a IX. Nemzetközi Új Színházi Fesztivál programjának.

A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.  

Az Aradi Kamaraszínház 2024-es évada a Magyar Kormány támogatásával a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-n keresztül valósul meg.