KVARTETT – bemutató az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2011 szeptember 28

Főszerepben Éder Enikő és Harsányi Attila

Vasárnap, október 2-án 20:30-tól a Ioan Slavici Színház Stúdiótermében, az Eurounderground Színházi fesztivál keretében Éder Enikővel és Harsányi Attilával a főszerepben az Aradi Kamaraszínház Heiner Müller Kvartett című előadását  mutatja be, a szegedi Nemzetközi THEALTER Fesztivál igazgatója, Balog József rendezésében. A Nemzetközi THEALTER Fesztivál nulladik napján nagy sikerrel bemutatott előadás a Bethlen Gábor Alap támogatásával, a MASZK Egyesülettel együttműködésben jött létre.

Az előadásra a teljes árú és a kedvezményes EXTRA bérletek valamint a meghívók érvényesek. Jegyek egy órával az előadás előtt a Stúdióterem bejáratánál kaphatók.

Az Aradi Kamaraszínház tájékoztatja a kedves közönséget, hogy azok a telejes árú, valamint a kedvezményes EXTRA bérletekkel rendelkező nézők, akik nem tudnak eljutni a vasárnapi bemutatóra, a produkciót egy későbbi időpontban is megtekinthetik.

Az előadást a színház csak 16 éven felüli nézőnek ajánlja.

„A két fiatal színész olyan elemi erővel adta önmagát szerepeihez, hogy díszlet, zene és minden egyéb más csupán lehántható rétege volt az előadásnak. A néző csak a két ember személyes viszonyára, szenvedélyére fókuszált, csak maga az ember érinthette meg. Müller jól meghatározta drámájának helyszínét, „szalon a francia forradalom előtt, vagy bunker a harmadik világháború után”. A színészek szuggesztív jelenlétükkel és a környezetet elhomályosító szövegértelmezésükkel hamar szembesítették a nézőt saját hibáival és bűneivel, bevonva ezzel a játékba. Minden más, amiben találtam, vagy találhattam volna hibát, jelentéktelenné vált.” (Petró János: Thealter U21 blog – Nulladik nap: Veszedelmes viszonyok, szegedMA.hu)

Heiner Müller: Kvartett

Merteuil: Éder Enikő
Valmont: Harsányi Attila

fordította: Földényi F. László
dramaturg: Láng Zsolt
díszlet: Albert Alpár
asszisztens: Fekete Réka
fény: Turcsányi István
ruha, kellék: Balázs and Marek Co.

rendezte: Balog József