Mágnás Miska az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2012 október 30

Mágnás Miska az Aradi Kamaraszínházban

Cintányéros cudar világgal folytatódik kedden,  november 6-án 19 órától az Aradi Kamaraszínház évada, hiszen a Ioan Slavici Klasszikus Színház nagytermében Szirmai Albert és Gábor Andor örökzöldjét, a Mágnás Miska című operettet láthatják a nézők a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában.

Miska, a talpraesett lovászfiú, a „vazsmegyei gyerek” pillanatok alatt, a szemünk láttára válik előkelő arisztokratává. Tenyeres-talpas párjából, Marcsából is estélyis „flancos” dáma lesz, aki Mary grófnőként vonul be az úri társaságba. A mulatságos történet igazi jutalomjátékot jelent a nagyszerű szereposztásnak.   

“A Mágnás Miska kevesebb, mint száz éves, ami az ember gondolkodásmódjának, érzelemvilágának alakulásában nem létező időfaktor. A Mágnás Miskában is alapvető emberi érzés működik: a szerelem. A férfi vágyik a nőre, nő a férfira, mindenki szeretne megállapodni valaki mellett. Nincs ebben semmi újdonság. Az is átélhető probléma, hogy milyen mértékben vagyunk hajlamosak a nagyzolásra, kivagyiságra, nagyképűségre, hogyan tudjuk elveszíteni az önuralmunkat, mértéktartásunkat, a józan ítélőképességünket egy hatalmi helyzetben, hogyan leszünk arrogánsak, amikor úgy érezzük, hogy parancsolgathatunk”, nyilatkozta Tasnádi Csaba, az előadás rendezője.

Az előadásban közreműködik a Nagyváradi Állami Filharmónia zenekara és a Nagyvárad Táncegyüttes tánckara.

Az előadásra minden Kamaraszínházi bérlet és meghívó érvényes.

Jegyek egy órával az előadás előtt, korlátozott számban a helyszínen válthatóak. Előzetes foglalásaikat a 0755045200-ás telefonszámon várják a színház.