McDonald’s bohóc az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2012 december 6

McDonald’s bohóc az Aradi Kamaraszínházban

December 7-én, 19 órakor az Aradi Kamaraszínház Rodrigo Garcia: Ronald, a McDonald’s bohóc című előadására várja a közönséget: főszerepben az Aradi Kamaraszínház többszörösen díjazott színésze Harsányi Attila, az előadás rendezője Victor Scoradeţ, színházi szakember és műfordító, aki 2009-ben az egyik legrangosabb német irodalmi kitüntetést, a Goethe-díjat vehette át jelenkori német drámák román fordításáért.

„A darab globalizáció-, hatalom-, Amerika- és hamburgerellenes, a főszereplő bohóc pedig rigolyás, összeférhetetlen, érzékeny, képtelen beilleszkedni és képtelen másokat elfogadni, minden sarkon júdást lát, aki elárulja és átveri. Fél az emberektől, fél ettől a világtól.” írják a THEALTER fesztiválon való szereplést követően.

Rodrigo Garcia szövegeinek erénye, hogy erős érzelmeket váltanak ki, izgatnak, kérdéseket vetnek fel, gondolkodni kényszerítenek. Meggátolnak abban, hogy a fogyasztói társadalom részére előgyártott különböző manipulációs stratégiák válaszaival az elhülyülésig tömjük magunkat.

„A ma esti aradi közönség azonban érezhetően alig tudta ledugni torkán a színpadról feléje áradó vulgáris, hétköznapi valóságot. Amelyet ismer, tudatának sarkában megbújva jelen van, de a lelki nyugalom érdekében az emberi gyarlóság inkább rákaparja a földet.” jellemzi Irházi János az aradi premiert.

Az előadást az Aradi Kamaraszínházban (Bábszínház épülete) tekinthetik meg SÁRGA bérlettel valamint DIÁKBÉRLETTEL rendelkező nézőink december 7-én, pénteken, 19 órától.
Jegyek előadás előtt egy órával a helyszínen válthatóak. Előzetes foglalásaikat a 0755045200-ás telefonszámon tehetik meg.

Az előadás az AFCN (Administratia Fondului Cultural National) támogatásával jött létre.