Montanaro tengeri szimfóniája és a S.Ö.R. az Aradi Kamaraszínházban

Írva : 2024 április 26

Május 7-én egyedi muzsikájával visszatér Aradra Montanaro, május 8-án pedig Kálid Artúr, Gáspár András és Kálloy Molnár Péter különleges Shakespeare előadását nézhetik meg az Aradi Kamaraszínház nézői.

Május 7-én, kedden 19 órakor a nagyszínház második emeleti stúdió termében az Aradi Kamaraszínház nézői ismét találkozhatnak Miquèu Montanaro franciaországi oxitán vándorzenésszel, akinek művészi pályája három fő irány összekapcsolásából jött létre: a zeneszerzés, az improvizáció és a hagyományos zenei elemek felhasználása. Sajátos útja Provance-ból indul, hogy a mediterrán térségen keresztül eljusson a világ legtávolabbi zenéihez, integrálva azok különböző elemeit saját darabjaiba. Az európai hírű zeneszerző, furulya- és harmonikaművész visszatérő vendége az Aradi Kamaraszínháznak.

Montanaro idei koncertje két különálló részből áll össze, az est első felében MAR – Simfonia Maritima címmel egy tengeri szimfóniát hallhatnak-láthatnak a nézők, egy olyan bensőséges koncertelőadás keretében, amely zenekari szólamokból, hangokból, képekből áll össze. A téma a tenger és az utazás. A tenger, amely teret nyit az álmodozásnak, de gát és határ is. A tenger, amely utazásra hív, és ami elnyeli az embereket és a reményt. A tenger, amely látszólag mozdulatlan, de állandó mozgásban van. Elválaszt és összeköt. Az est második felében az Amazonas duóban Montanaro társa a brazil João Pedro Teixeira harmonikaművész, Hermeto Pascoal tanítványa. Montanaro előszeretettel működik együtt a fiatalabb zenészgeneráció képviselőivel, hogy a zenei párbeszédet az eltérő világ- és élettapasztalatból épülő eszmecsere is gazdagítsa. Szabad lelkű, vidám és virtuóz együttesük, az Amazonas duó  közvetlenül egy háromhetes brazil turné után érkezik Aradra.

A május 7-i koncertre nem érvényesek a nagyszínházi bérletek, jegyek szabadon válthatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában.

Május 8-án, szerdán 19 órakor a nagyszínházban egy különleges Shakespeare előadás, a S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve várja a nézőket. Shakespeare összes művei 2 óra alatt! Rekordkísérlet több, mint két évtizede töretlen sikertelenséggel! Az előadás nem csak nyomokban tartalmaz kötelező tananyagot. Színház az egész, és színész benne minden.

Aki szereti Shakespeare műveit és ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy valamennyit megismerje, ám úgy ítéli meg, hogy élete hátralevő része valószínűleg nem lesz elegendő ehhez, cseppet se búslakodjon. Bízza rekeszizmai működtetését a „NEM KOMPLETT SHAKESPEARE MŰVEK”-re, akik a nehéz körülmények ellenére (a nézők állandóan közbenevetnek) derekasan végrehajtják a már-már reménytelennek tűnő feladatot: bemutatják a „Komplett Shakespeare”-t. A fergeteges humorú interaktív előadás főbb szerepeiben Kálloy Molnár Péter, Kálid Artúr és Gáspár András színművészeket láthatja a közönség.

A május 8-i előadásra érvényesek a nagyszínházi bérletek, korlátozott számban jegyek kaphatók online a www.eventim.ro honlapon, valamint a nagyszínház pénztárában.

A jegyiroda nyitvatartása: kedden, szerdán és pénteken 10-16 óra között, csütörtökön 10-14 és 17-19 óra között, szombaton és vasárnap 10-12 és 17-19 óra között, hétfőn zárva. Foglalás, információ a 0744-475147-es telefonszámon lehetséges.