Népi vígjáték a Kamaraszínházban

Írva : 2014 október 8

Népi vígjáték a Kamaraszínházban

Az Aradi Kamaraszínházban vendégszerepel a székelyudvarhelyi Végvár Egyesület első saját produkciója, a Nyirő József Halhatatlan élet című regényéből készült, azonos című egyszemélyes népi vígjáték, amelyet az Arad Megyei Kulturális Központ jóvoltából már Pécskán, Fazekasvarsándon, Zimándújfalun, Erdőhegyen, Angyalkúton, Kisiratoson, Gyorokon is láthattak a nézők. Az előadást szerkesztette és előadja Kulcsár Székely Attila, az Aradi Kamaraszínház tagja, akit az aradi közönség a Liselotte és a május, valamint a Virágot Algernonnak című előadásokban láthatott.  Az előadásra az Aradi Kamaraszínházban (Bábszínház épülete), október 13-án, hétfőn, 17 és 19 órától kerül sor. 

Hogyan veszi rá egy apa furfanggal a korosodó, vénlegény fiát a nősülésre?…

Az előadás jellegzetes népies humorral fűszerezve felidézi, milyen is volt azokban az időkben, amikor még guzsalyosba kellett járni, amikor akár egy hold földön múlhatott a házasság, amikor az apa kérte meg a lány kezét, és az egész falu kivette a részét a mátkaságból, a vőlegénységből, az esküvőből és a lakodalomból. Ezt a régmúlt világot igyekszik bemutatni, felhőtlen, igényes szórakozást nyújtva, mindvégig szem előtt tartva a magyar népi hagyományok őrzését, fenntartását és továbbadását.

A produkció nem jöhetett volna létre pályázati források lehívása nélkül: a Communitas Alapítvány, valamint a Bethlen Gábor Alap segített abban, hogy az előadás megvalósuljon.

Az előadásra érvényesek a márciusban, a 2014-es évre megváltott Kamaraszínházi bérletek.

Az előadások időpontja október 13-ika, hétfő, 17.00 és 19.00 óra, helyszíne az Aradi Kamaraszínház (a Bábszínház épületében) terme.

A 17 órakor kezdődő előadásra a kedvezményes teljes, kedvezményes kamaraszínházi és a diákbérletek érvényesek, a 19 órai előadásra a felnőtt teljes bérletek és a meghívók érvényesek. Az előadás időtartama 45 perc.

Jegyigénylés: 0755/04–52–00, akamara.ro@gmail.com