Oroszok a Partiumi Magyar Napokon

Írva : 2013 augusztus 17

Oroszok a Partiumi Magyar Napokon

Az Aradi Kamaraszínház augusztus 19-én Szatmárnémetiben lép fel Harsányi Attila Oroszok című estjével a 12. Partiumi Magyar Napok keretében. Viszockij dalait az ukrán származású Vihula Mihajlo kíséri gitáron.

„Valaki Viszockij fiát keresi, a gitárost, aki az esten szerepelt. Pedig Vihula Mihajlo, a gitáros nem Viszockij fia, ám a tévesztés önmagáért beszél. Harsányi Attila és Vihula Mihajlo zenés műsora minden, ami orosz: elsősorban dal és elsősorban Viszockij, és ami mögötte van – lélek és háború és vodka és politika és ember és nyersesség és vicc és magány és Puskin és Dosztojevszkij és Mengyelejev és az utólag szoborba öntött hősi halott Lajka kutya az űrben és a sor hosszan folytatható. (…) A két előadó – és így maga az előadás – szenvedélyessége átütő. Azáltal, hogy egymással játszanak, nekünk játszanak”, írja az előadásról a 7óra7 kulturális portál.

 

Az előadást a Szatmárnémeti egyik büszkeségeként számon tartott Tűzoltótorony mellett láthatja majd a nagyérdemű 2013. augusztus 19-én 21:30-tól.