Pécskán és Újszentesen a Különjárat

Írva : 2011 november 30

Pécska és Újszentes a Különjárat szórványvidéki turnéjának újabb állomásai

December 4-én Pécskán és december 10-én Újszentesen mutatja be az Aradi Kamaraszínház Éder Enikő Különjárat című estjét, amely a Bethlen Gábor Alap által támogatott szórványvidéki turné következő két állomása.

Az előadást Pécskán vasárnap, 18.00 órakor, a 2-es iskola dísztermében, míg Újszentesen december 10-én, szombaton, a Katolikus Plébánia termében 17.00 órai kezdettel nézhetik meg az érdeklődők.

Éder Enikő, az Aradi Kamaraszínház színművésze, Különjárat – Dalok, szavak, találkozások című egyéni estje 2010 októberében indult útjára az Aradi Kamaraszínházban. Az előadást számos helyen játszotta nagy sikerrel az aradi művésznő, többek között a THEALTER fesztivál keretében a szegedi Csillag börtön fogvatartottai előtt. A fesztivál naplójában így írnak az előadásról: „Éder Enikőt megszerette ez a fesztivál. Megszerette a sokarcúságát: az olykor gyenge, olykor kegyetlen, érzékeny nőt a Kvartett című darabban, és rajongott érte a Csillag börtön közönsége.” A közelmúltban Éder Enikő a Kisebbségi Színházak Kollokviumán, Merteuil szerepének megformálásáért a Heiner Müller Kvartett című előadásban a legjobb női alakítás díját nyerte meg.