Senki sem marad bérlet nélkül

Írva : 2014 február 25

Senki sem marad bérlet nélkül: megduplázza előadásait az Aradi Kamaraszínház

Összesen tizenhárom (hét nagytermi és hat kamaraszínházi) produkciót kínál a nézőknek 2014-ben az Aradi Kamaraszínház.  A színház egy-egy előadást többször tűz műsorra, így azok a nézők, akiknek nem volt lehetőségük arra, hogy bérletet váltsanak az előadásokra, idén megtehetik.

Új bérletrendszerrel indul az Aradi Kamaraszínház 2014-es évada. A nagy érdeklődésre való tekintettel a nagyszínpadi előadások kétszer kerülnek bemutatásra, a kamara előadások választható Kamara bérlet keretében vásárolhatók meg. A Kamaraszínházi évadbérletek egész évre szólnak majd, márciustól decemberig, megszűnik a tavaszi és őszi bérletfelosztás. A nagyszínpadi produkciók kétszer kerülnek bemutatásra egymást követő napokon vagy ugyanaznap délután 5-től és este 8-tól. Engedményes (nyugdíjas) bérletek kizárólag a délutáni előadásokra válthatóak, az esti előadásokra teljes árú bérletet vásárolhatnak az érdeklődők. A kamaratermi produkciókra, amelyek a nagyszínház stúdiótermében illetve a Bábszínházban kerülnek bemutatásra, külön bérletet válthatnak az érdeklődők. Az igények függvényében ezek a produkciók is kétszer kerülnek majd bemutatásra, egy délutáni és egy esti előadás keretében.

A bérletárak a következőképpen alakulnak a 2014-es évadban: a nagyszínházi teljes árú bérlet ára 110 lej, a délutáni és az esti előadásokra is. A nyugdíjas nézők a délutáni előadásra kedvezményesen ugyanezt a bérletet 80 lejért vásárolhatják meg. A kamaratermi bérletek ára 60, illetve nyugdíjasoknak 40 lejbe kerül. A jegyárak is módosulnak, a nagyszínpadi előadásokra délután 15, este 20 lejbe kerül majd egy jegy. A kamaratermi előadásoknál délután 10, este 15 lejért lehet helyet váltani.

Az idei évad kínálatából sem hiányoznak az ismert nevek, a vidám, zenés nagyszínpadi produkciók, míg a kamaraszínházi előadások között lesz koncert jellegű este, monodráma, felolvasószínház, előadói est.  Összesen 13 előadást láthatnak az érdeklődők decemberig, ebből 7 nagyszínpadi és 6 kamaratermi produkció lesz. Az évadot március 12-én a szatmárnémeti Harag György Társulat Fekete Péter című nagyoperettje nyitja, amelyet március 13-án is láthat a nagyérdemű a nagyszínházban. A tavalyi évadban nagy sikerrel szerepelt Kulka Jánost idén újra láthatják a nézők, ezúttal többszereplős színdarabban, az Esőemberben lép az aradi közönség elé. A Nagyvárad Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című táncestje a Kárpát-medence szellemiségének megőrzését állítja középpontba, az előadás egyik szereplője Novák Péter. Könnyed kikapcsolódást ígér a Tihanyi Vándorszínpad operett parádéja, amelynek keretében a hagyományos operett zenei világa csendül fel, gyönyörű jelmezekben, látványos előadásban. Ősszel Hajós András estjén szórakozhat a közönség és bemutatásra kerül még két nagyszínpadi produkció, amelyek egyeztetés alatt állnak, de nem fognak elmaradni a Kamaraszínháztól megszokott színvonaltól. Kamaratermi produkcióként találkozhat a közönség Vári Évával, aki Martin Sherman Rose című monodrámáján keresztül éles rajzú portrét tár elénk a 20. századról. Különleges zenei utazást ígér a Montanaro Duo: egy zenei beszélgetést apa és fia között régi és új zenéről, párbeszédet a népzene, dzsessz, kortárs, középkori, hip-hop, improvizatív- és klasszikus zene határterületén. Az Üvöltés a zsenikért ciklus második részeként az Oroszok után most az Amerikaiak következnek Harsányi Attila előadásában. Kulcsár-Székely Attila Nyirő József Halhatatlan élet című regényéből készült népi vígjátékával lép színpadra. A Kamaraszínház saját produkciójaként az amerikai író, színész Eric Bogosian Sex, drugs, rock’n roll című, magyar nyelven még nem játszott előadását mutatja be. A Gyulai Várszínház Füveskönyvek című felolvasószínházi estjének keretében Márai Sándor, Hamvas Béla és Weöres Sándor bölcseleteiből hallhatnak válogatást, Dunai Tamás előadásában.


Kulka János – Esőember

Bérletárusítás február 27. és március 11. között az Aradi Kamaraszínház székhelyén, a Bábszínház épületében. Nyitva tartás: hétköznap 10-13, 17-19 óra között, szombaton 10-13 óra között.

A régi bérletesek február 27. és március 4. között visszavásárolhatják régi helyeiket. Azok a bérletesek, akik változtatni szeretnének régi helyeiken, megtehetik március 5-től.

Az Aradi Kamaraszínházi bérletei igény szerint részletre is megvásárolhatóak. Részletek a helyszínen.

Ugyanúgy, mint 2013-ban, az Aradi Kamaraszínház 2014-es évadát is az Aradi Városi Tanács, az Aradi Polgármesteri Hivatal, a Bethlen Gábor Alap, valamint az RMDSZ Arad Megyei Szervezete támogatta.

Információ: 0755-045-200 (február 27-től)