Shakespeare-vígjáték Aradon

Írva : 2011 április 17

A temesvári magyar társulat Shakespeare-vígjátéka Aradon

Az Aradi Kamaraszínház a felnőtt – és a diákbérleteseket is várja csütörtökön, április 21-én, 18 órától a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház, William Shakespeare: Ahogy tetszik című közismert vígjátékára, amelyet a nézők a  Ioan Slavici Színház Nagytermében láthatnak.  Az előadás rendezője a budapesti Koltai M. Gábor.
 
„Város vagy erdő? Menni vagy maradni? Betagozódni vagy kivonulni? Felvállalni vagy álruhába bújni? Idealizmus vagy valóság? Romantika vagy realitás? Elvhűség vagy kompromisszum? Részt venni az életben vagy kikerülni? És a szerelemben?
A darab szereplői kivonulnak a világból, és teremtenek maguknak egy mesterséges Édenkertet, ahol mindenki megpróbálja meghozni a maga döntését. De lehet-e döntéseket hozni a világon kívül?” – vallja az előadás kapcsán a rendező.


 
Koltai M. Gábor a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán végzett 2000-ben. 1995 óta jelennek meg írásai (Holmi, Jelenkor, Filmvilág, Színház). Rendezései mellett dalszövegeket ír, könyveket és drámákat fordít, 2005-ben pedig megjelent Sediánszky Nórával közösen írott Tempefői c. drámája. 2010-ben elnyerte Budapest Főváros Színházi Díját “Legjobb rendezés” kategóriában (“A Danton-ügy”). Fontosabb rendezései: Shakespeare: Romeo és Júlia, Othello; Weöres Sándor: A kétfejű fenevad; Ford: Kár, hogy kurva; Przybyszewska: A Danton-ügy; Füst Milán: Boldogtalanok; Kleist: Amphitryon; Goldoni: Mirandolina; Wedekind: A tavasz ébredése.


 
Az előadásban fellépnek: Molnos András Csaba, Kiss Attila, Mátray László, Aszalos Géza, Balázs Attila, Bandi András Zsolt, Borbély B. Emília, Tasnádi-Sáhy Noémi, Lőrincz Rita, Magyari Etelka, László Pecka Péter, Páll Gecse Ákos, Nagy Sándor, Vass Richárd, valamint Kardos M. Róbert a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulatának tagja.

Az előadásra az Aradi Kamaraszínház felnőtt – és a diákbérletei érvényesek, jegyek egy órával az előadás előtt a színház pénztárában kaphatók.